Рецепт Варення з гарбуза з лимоном на зиму фото

Варення з гарбуза з лимоном на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Фрукти, Гарбуз, Лимон
На полуденок, Для дітей
Джеми, Заготовки, Консервація, Варення

Гарбуз повна вітамінів і мікроелементів, але, на жаль, не завжди виходить зберегти її в свіжому вигляді надовго. Пропоную подивитися, як приготувати варення з гарбуза з лимоном на зиму!

Заздалегідь підготуйте для варення баночки з кришками. Простерилизуйте їх зручним способом, висушіть. Вибираючи гарбуз для варіння варення, віддайте перевагу солодким садовим сортам. Гарбуз має бути повністю визріли.


  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Гарбуз садові - 800 грам
  • Цукор - 700 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
варення з гарбуза з лимоном на зиму - фото крок 1
Спочатку потрібно підготувати гарбуз. Гострим ножем видаліть внутрішній волокнистий край до щільної м'якоті. Зріжте зовнішню шкірку.
варення з гарбуза з лимоном на зиму - фото крок 2
Гарбуз поріжте шматочками, залийте водою і варіть 30 хвилин до розм'якшення м'якоті. На цьому етапі можна залишити гарбуз шматочками або зробити однорідною.
варення з гарбуза з лимоном на зиму - фото крок 3
Додайте цукор і вичавлений з половинки лимона сік. Поставте варення на плиту і доведіть до кипіння. Вогонь для цього встановіть мінімальний.
варення з гарбуза з лимоном на зиму - фото крок 4
Варіть варення до густоти ще 30 хвилин. Періодично помішуйте, щоб воно не пригорає. Помішувати найкраще дерев'яною ложкою.
варення з гарбуза з лимоном на зиму - фото крок 5
Розлийте по стерильний баночках і закрутіть стерильними кришками. Переверніть догори дном, укутайте і залиште на добу остигати. Після чого можна перевернути баночки і відправити в прохолодне місце для зберігання.

Схожі рецепти