Рецепт Варення з кабачків з апельсином і лимоном фото

Варення з кабачків з апельсином і лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Апельсин , Кабачок , Лимон
Рецепти без шкоди
Літні
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Коли я вперше спробувала це варення, я просто не повірила, що воно з кабачків. На мій погляд, воно навіть більше схоже на шматочки ананасів в солодкому сиропі. Це щось неймовірне, пробуйте!

Опис приготування:

Для варення вибирайте тільки самі молоденькі кабачки, з тонкої м'якої шкіркою і несозревшіх насінням. Готове варення трохи похрускує, чим дуже нагадує шматочки ананасів. Пробуйте варення і діліться враженнями!

  • Кабачок - 500 грам
  • Цукор - 350 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Вода - 100 мілілітрів
варення з кабачків з апельсином і лимоном - фото крок 1
Підготуйте овочі-фрукти, все вимийте - і приступимо!
варення з кабачків з апельсином і лимоном - фото крок 2
Кабачок краще очистити від шкірки, навіть якщо вона тонка і м'яка. Поріжте його невеликими кубиками.
варення з кабачків з апельсином і лимоном - фото крок 3
З апельсина зніміть шкірку, видаліть всі перетинки, повинна залишитися тільки м'якоть, саму ж м'якоть поламайте руками на ще менші шматочки. З половинки лимона відіжміть сік, штам, щоб не було кісточок.
варення з кабачків з апельсином і лимоном - фото крок 4
У каструлю складіть кабачки, апельсин, влийте лимонний сік, воду, додайте цукор. Доведіть масу на дуже повільному вогні до кипіння.
варення з кабачків з апельсином і лимоном - фото крок 5
Варення будемо варити в три заходи за класичною схемою: перший раз доводите до кипіння і знімаєте з вогню, даєте повністю охолонути; другий раз доводите до кипіння і проварюєте 5 хвилин, остуджуєте; втретє доводите до кипіння, варите 10 хвилин і закочує в стерильні банки.

Схожі рецепти