Варення з кабачків з апельсином і лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Коли я вперше спробувала це варення, я просто не повірила, що воно з кабачків. На мій погляд, воно навіть більше схоже на шматочки ананасів в солодкому сиропі. Це щось неймовірне, пробуйте!
Для варення вибирайте тільки самі молоденькі кабачки, з тонкої м'якої шкіркою і несозревшіх насінням. Готове варення трохи похрускує, чим дуже нагадує шматочки ананасів. Пробуйте варення і діліться враженнями!
- Кабачок - 500 грам
- Цукор - 350 грам
- Апельсин - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки
- Вода - 100 мілілітрів
Підготуйте овочі-фрукти, все вимийте - і приступимо!
Кабачок краще очистити від шкірки, навіть якщо вона тонка і м'яка. Поріжте його невеликими кубиками.
З апельсина зніміть шкірку, видаліть всі перетинки, повинна залишитися тільки м'якоть, саму ж м'якоть поламайте руками на ще менші шматочки. З половинки лимона відіжміть сік, штам, щоб не було кісточок.
У каструлю складіть кабачки, апельсин, влийте лимонний сік, воду, додайте цукор. Доведіть масу на дуже повільному вогні до кипіння.
Варення будемо варити в три заходи за класичною схемою: перший раз доводите до кипіння і знімаєте з вогню, даєте повністю охолонути; другий раз доводите до кипіння і проварюєте 5 хвилин, остуджуєте; втретє доводите до кипіння, варите 10 хвилин і закочує в стерильні банки.