Англійський журавлинний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування англійського перевернутого пирога зі свіжої журавлиною і горіхами.
Солодкий пиріг з кислинкою, що може бути краще? На дно форми я викладаю журавлину, горішки та цукор, заливаю тестом і відправляю в духовку на 45 хвилин. Отже, детально розповідаю, як приготувати журавлинний пиріг.
- Велике яйце - 1 штука
- Борошна - 1/2 склянки
- Солі - 1/4 чайних ложки
1
Для початку поставте розігріватися духовку до 160 градусів.
2
Форму для випікання змастіть 2 столовими ложками вершкового масла. Рівномірно розподіліть журавлину на дні форми. Посипте горіхами пекан та 1/3 склянки цукру, відкладіть форму в сторону.
3
Решта 6 столових ложок вершкового масла розтопіть в каструлі на слабкому вогні.
4
Яйце збивайте з цукром, що залишився за допомогою електричного міксера на високій швидкості близько 1 хвилини. Потім знизьте швидкість до середньо-низької, поступово додайте борошно, сіль, повільно вливайте топлене масло і продовжуйте збивати до отримання однорідної маси.
5
Готове тісто викладіть у форму з підготовленою журавлиною. Випікати пиріг до золотисто-коричневого кольору близько 45 хвилин при 180 градусах.
6
Дістаньте готовий пиріг з духовці і дайте охолонути на решітці протягом 10 хвилин. Викласти пиріг на блюдо і подавайте.
7
Смачного!