Рецепт Англійський пиріг з м'ясом фото

Англійський пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Тісто , М'ясо , Пісочне тісто
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Пропоную спробувати смачний і дуже ситний пиріг з м'ясною начинкою, який в Англії вважається важливим стравою для пікніка. Щоб приготувати його, доведеться трохи повозитися, але блюдо воно коштує.

Опис приготування:

Пироги з м'ясом люблять все, їх готують в різних країнах. Англійська пиріг з м'ясом дуже ситний, мені він нагадує наш холодець, але в тесті. Пиріг можна робити великим, а можна робити маленьким, для кожного окремо. У другому випадку час випічки зменшиться. М'ясо для начинки можна різати дрібними кубиками, а можна перекрутити на фарш. Заливати розчин желатину з бульйоном в пиріг потрібно поступово, щоб рідина добре просякла начинку. Найкраще використовувати лійку. Ось начебто і все тонкощі. Рецепт приготування англійського пирога з м'ясом з фото перед вами, сподіваюся, що всі процеси вам зрозумілі і ваш пиріг вийде дуже смачним.

  • Свинина - 500 грам
  • Бекон копчений - 100 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки(1 - для начинки, 1 - в тісто)
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Smalec - 75 грам
  • Борошно - 240 грам
  • Яйце - 2 штуки(1 - в тісто, 1 - для змащення пирога)
  • Желатин - 6 грам
  • М'ясний бульйон - 200-250 грам (міцний бульйон, як для холодцю)
  • Спеції - 1 Чайна ложка (сухі трави: чебрець, базилік)
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх мелений - 1/3 чайних ложки
  • Вода - 100 мілілітрів (для тіста)
англійська пиріг з м'ясом - фото крок 1
Насамперед зваріть бульйон, як для холодцю. Його краще зварити зі свинячих ніжок, в цьому випадку желатин вам може і не знадобитися. Для пирога можна використовувати і звичайний бульйон. Вибирайте свій варіант.
англійська пиріг з м'ясом - фото крок 2
М'ясо миємо й нарізаємо на дрібні кубики. Бекон теж нарізаємо дрібно. Змішуємо м'ясо з беконом, додаємо сухі або свіжі ароматні трави, сіль, перець, мускатний горіх. Перемішуємо.
англійська пиріг з м'ясом - фото крок 3
Розтоплюємо вершкове масло і смалець.
англійська пиріг з м'ясом - фото крок 4
В розтоплений жир наливаємо воду і додаємо сіль, доводимо до кипіння.
англійська пиріг з м'ясом - фото крок 5
Просіваємо борошно в миску, додаємо яйце, перемішуємо. Потім вливаємо гарячі воду з жиром і перемішуємо спочатку ложкою, а потім вже руками.
англійська пиріг з м'ясом - фото крок 6
Тісто має вийти однорідним і не повинно липнути до рук. Якщо треба, додайте борошно. Ставимо тісто в холодильник хвилин на 30.
англійська пиріг з м'ясом - фото крок 7
Форму з високими бортиками змащуємо маслом. Від тесту відрізаємо 1/4 частина, з неї зробимо"кришку" для пирога. Решту тіста розкочуємо товщиною 0, 5-0, 8 см., вкладаємо його в форму, притискаючи до стінок і формуючи бортики. Викладаємо всередину начинку.
англійська пиріг з м'ясом - фото крок 8
З тесту формуємо кришечку. Змащуємо краю пирога водою, щоб кришечка до нього добре пристала, і защипуємо. У центрі кришечки робимо отвір. Змащуємо верх яйцем.
англійська пиріг з м'ясом - фото крок 9
Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо його 25 хвилин при 180 градусах і 45 хвилин при 160 градусах.
англійська пиріг з м'ясом - фото крок 10
Замочуємо желатин в міцному бульйоні, коли він розбухне, розігріваємо і розмішуємо до повного розчинення желатину. Остиглий желатиновий розчин заливаємо через отвір в кришечці пирога після того, як пиріг спечеться.
англійська пиріг з м'ясом - фото крок 11
Ставимо пиріг в холодне місце. Після того, як пиріг добре охолоне, його можна розрізати і є.

Схожі рецепти