Англійський пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 12 г. 0 хв.
Пропоную спробувати смачний і дуже ситний пиріг з м'ясною начинкою, який в Англії вважається важливим стравою для пікніка. Щоб приготувати його, доведеться трохи повозитися, але блюдо воно коштує.
Опис приготування:
Пироги з м'ясом люблять все, їх готують в різних країнах. Англійська пиріг з м'ясом дуже ситний, мені він нагадує наш холодець, але в тесті. Пиріг можна робити великим, а можна робити маленьким, для кожного окремо. У другому випадку час випічки зменшиться. М'ясо для начинки можна різати дрібними кубиками, а можна перекрутити на фарш. Заливати розчин желатину з бульйоном в пиріг потрібно поступово, щоб рідина добре просякла начинку. Найкраще використовувати лійку. Ось начебто і все тонкощі. Рецепт приготування англійського пирога з м'ясом з фото перед вами, сподіваюся, що всі процеси вам зрозумілі і ваш пиріг вийде дуже смачним.
- Свинина - 500 грам
- Бекон копчений - 100 грам
- Сіль - 2 чайних ложки(1 - для начинки, 1 - в тісто)
- Вершкове масло - 25 грам
- Smalec - 75 грам
- Борошно - 240 грам
- Яйце - 2 штуки(1 - в тісто, 1 - для змащення пирога)
- Желатин - 6 грам
- М'ясний бульйон - 200-250 грам (міцний бульйон, як для холодцю)
- Спеції - 1 Чайна ложка (сухі трави: чебрець, базилік)
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений - 1/3 чайних ложки
- Вода - 100 мілілітрів (для тіста)
Насамперед зваріть бульйон, як для холодцю. Його краще зварити зі свинячих ніжок, в цьому випадку желатин вам може і не знадобитися. Для пирога можна використовувати і звичайний бульйон. Вибирайте свій варіант.
М'ясо миємо й нарізаємо на дрібні кубики. Бекон теж нарізаємо дрібно. Змішуємо м'ясо з беконом, додаємо сухі або свіжі ароматні трави, сіль, перець, мускатний горіх. Перемішуємо.
Розтоплюємо вершкове масло і смалець.
В розтоплений жир наливаємо воду і додаємо сіль, доводимо до кипіння.
Просіваємо борошно в миску, додаємо яйце, перемішуємо. Потім вливаємо гарячі воду з жиром і перемішуємо спочатку ложкою, а потім вже руками.
Тісто має вийти однорідним і не повинно липнути до рук. Якщо треба, додайте борошно. Ставимо тісто в холодильник хвилин на 30.
Форму з високими бортиками змащуємо маслом. Від тесту відрізаємо 1/4 частина, з неї зробимо"кришку" для пирога. Решту тіста розкочуємо товщиною 0, 5-0, 8 см., вкладаємо його в форму, притискаючи до стінок і формуючи бортики. Викладаємо всередину начинку.
З тесту формуємо кришечку. Змащуємо краю пирога водою, щоб кришечка до нього добре пристала, і защипуємо. У центрі кришечки робимо отвір. Змащуємо верх яйцем.
Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо його 25 хвилин при 180 градусах і 45 хвилин при 160 градусах.
Замочуємо желатин в міцному бульйоні, коли він розбухне, розігріваємо і розмішуємо до повного розчинення желатину. Остиглий желатиновий розчин заливаємо через отвір в кришечці пирога після того, як пиріг спечеться.
Ставимо пиріг в холодне місце. Після того, як пиріг добре охолоне, його можна розрізати і є.