Торт «Крем а-ля крем»
(покроковий рецепт з фото)
Що найсмачніше в будь-якому торті? Звичайно ж, крем! І щоб його було якомога більше! Тому пропоную приготувати торт, що складається майже виключно з крему. Ділюся з вами рецептом.
Сам торт я вирішила зробити полуничним, але ви можете використовувати будь-які ягоди. Для прикраси можна використовувати фрукти або ягоди, а можна просто залити торт шоколадом. В даному складі торт виходить великий - трохи більше 2, 5 кг. Пробуйте!
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 270 грам(70 г - в тісто, 200 г - в полуницю)
- Борошно - 100 грам
- Полуниця - 650 грам
- Сир - 400 грам
- Вершки від 33% - 600 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Желатин - 23 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Ківі - 5 штук (для прикраси)
- Шоколад - 80 грам (для обсипання)
Для приготування бісквітної основи для торта збийте яйця з цукром і акуратно введіть борошно. Вилийте тісто у форму для випічки діаметром 26 см і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 20 хвилин.
Готовий бісквіт остудіть і трохи зріжте верх. Покладіть його в роз'ємну форму.
Для приготування мусу замочіть желатин в воді і дайте йому постояти, щоб він набряк, хвилин 30.
Полуницю подрібніть в пюре і перелийте в каструлю. Додайте 200 г цукру і доведіть до кипіння. У гарячу полуничну масу викладіть набряклий желатин і розмішайте до повного його розчинення. Масу остудіть.
Збийте вершки з цукровою пудрою до пишності.
У сир додайте трохи рідкої полуничною маси, перемішайте віночком. Потім додайте трохи вершків і теж акуратно перемішайте віночком.
У полуничну масу додайте трохи вершків і перемішайте. Потім додайте ще трохи і так введіть всі вершки.
Змішайте обидві маси.
Викладіть масу в форму на бісквітну основу і приберіть в холодильник на кілька годин, щоб торт добре застиг.
Застиглий торт вийміть з форми, боки обсипте тертим шоколадом.
Верх торта прикрасьте ківі.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!