Печиво з жовтків яєць
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю поділитися з вами нескладним, але дуже цікавим варіантом, як приготувати печиво з жовтків яєць з кукурудзяним борошном. Хочете спробувати? Тоді запам'ятовуйте рецепт.
Хочу звернути вашу увагу на те, Його користувачі в цьому рецепті приготування печива з жовтків яєць можна не тільки кукурудзяну, але і вівсяну муку, наприклад. Випічка виходить дуже ніжною, ароматної і буквально тане в роті. До речі, в герметичних ємностях таке печиво добре зберігається. Доповнити його при бажанні можете подрібненими горішками, кунжутним насінням або шоколадною крихтою.
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 200 грам
- Кондитерський жир - 100 грам (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
- Жовток - 3 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Заголовок Бондюель - 1 Склянка
1. У глибоку миску просійте пшеничну і кукурудзяну муку. Віночком перемішайте як слід.
2. В окремій мисочці з'єднайте вершкове масло і кондитерський жир (в цьому простому рецепті печива з жовтків яєць використовується шортенінг, але ви можете замінити його просто маслом, наприклад). Збийте до однорідності з цукром.
3. Для аромату додайте екстракт ванілі, після цього введіть жовтки.
4. Перемішайте все до однорідності віночком, додайте дрібку солі.
5. Невеликими порціями всипати борошняну суміш, продовжуючи перемішувати, щоб не утворилися грудочки.
6. Готове тісто приберіть в холодильник мінімум на 1 часик. Можна приготувати його з вечора, а з ранку спекти свіже печиво.
7. Після розкачайте тісто, наріжте його квадратиками (можна виїмками від ємностей або спеціальними формочками надати йому будь-які обриси). Викладіть на деко, застелене пергаментом, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Буквально через 12-15 хвилин апетитне кукурудзяна печиво з жовтків яєць в домашніх умовах буде готово.