Морквяне печиво без яєць
(покроковий рецепт з фото)
М'яке морквяне печиво з ароматними прянощами. У складі немає яєць, рецепт підійде для вагонів і пісного меню. Готується печиво дуже просто, з доступних інгредієнтів.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати морквяне печиво без яєць. Приправу для яблучного пирога можна замінити сумішшю з кориці, імбиру, гвоздики, цедри лимона і апельсина. Замість родзинок можна додати волоські горіхи.
- Морква - 120-140 грам
- Цукор - 50 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1/3 склянки
- Крохмаль - 30-40 грам
- Розпушувач - 3/4 чайних ложки
- Ізюм - За смаком
- Приправа - 3/4 чайних ложки (для яблучного пирога)
- Ванілін - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти.
Моркву натріть на дрібній тертці. Додайте цукор, ванілін і перемішайте. Морква повинна пустити сік. Слідом влийте рослинне масло, перемішайте.
Борошно змішайте з розпушувачем, крохмалем і спеціями. Почніть поступово всипати суміш в миску.
Тісто вийде густе, але липке. Замісити в тісто родзинки.
Скачайте з тіста кульки, потім розплющите їх. Виделкою зробіть візерунок хрест-навхрест. Викладіть печиво на деко, запікайте 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Морквяне печиво без яєць готове, смачного!