Рецепт Картопляно-морквяне пюре фото

Картопляно-морквяне пюре
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Картопля , Морква
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Для дітей , Від 1 року
Гарніри
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Картопляно-морквяне пюре можна використовувати в якості легкого і корисного гарнір до м'ясних або рибних страв. Більш того, це відмінний варіант харчування для малюків, які ще не навчилися жувати.

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати картопляно-морквяне пюре, то прочитайте цей рецепт. Для дорослих його можна готувати з додаванням зеленого цибульки або подрібненого часнику. У дитяче пюре можна додавати подрібнений кріп і петрушку.

  • Картопля - 700 грам
  • Морква - 300 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Молоко - 1 Склянка
картопляно-морквяне пюре - фото крок 1
Морквину очистіть і вимийте. Наріжте великими шматками і покладіть в каструльку або казанок.
картопляно-морквяне пюре - фото крок 2
Картоплю почистіть від шкірки, вимийте і також наріжте на великі шматочки. Викладіть бульби до морквині. Залийте овочі водою так, щоб вона їх повністю покривала. Додайте сіль. Якщо ви готуєте маленьким дітям, то можете зменшити її кількість або не класти сіль зовсім. Накрийте посуд кришкою, доведіть до кипіння і варіть сорок хвилин.
картопляно-морквяне пюре - фото крок 3
Після закінчення визначеного часу, коли овочі повністю приготуються, злийте з них воду. Додайте до овочів вершкове масло і нежирне молоко. Якщо ви бажаєте зробити пісне блюдо, то замість молочка використовуйте відвар від морквини з картоплею, а замість вершкового - рослинне олію.
картопляно-морквяне пюре - фото крок 4
За допомогою толкушки або погружного блендера перетворите все інгредієнти в пюре. Якщо ви не хочете, щоб пюре було однорідним, а складалося з маленьких шматочків овочів, то буде досить просто розім'яти інгредієнти виделкою.

Схожі рецепти