Картопляно-морквяне пюре
(покроковий рецепт з фото)
Картопляно-морквяне пюре можна використовувати в якості легкого і корисного гарнір до м'ясних або рибних страв. Більш того, це відмінний варіант харчування для малюків, які ще не навчилися жувати.
Якщо вам цікаво, як приготувати картопляно-морквяне пюре, то прочитайте цей рецепт. Для дорослих його можна готувати з додаванням зеленого цибульки або подрібненого часнику. У дитяче пюре можна додавати подрібнений кріп і петрушку.
- Картопля - 700 грам
- Морква - 300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 70 грам
- Молоко - 1 Склянка
Морквину очистіть і вимийте. Наріжте великими шматками і покладіть в каструльку або казанок.
Картоплю почистіть від шкірки, вимийте і також наріжте на великі шматочки. Викладіть бульби до морквині. Залийте овочі водою так, щоб вона їх повністю покривала. Додайте сіль. Якщо ви готуєте маленьким дітям, то можете зменшити її кількість або не класти сіль зовсім. Накрийте посуд кришкою, доведіть до кипіння і варіть сорок хвилин.
Після закінчення визначеного часу, коли овочі повністю приготуються, злийте з них воду. Додайте до овочів вершкове масло і нежирне молоко. Якщо ви бажаєте зробити пісне блюдо, то замість молочка використовуйте відвар від морквини з картоплею, а замість вершкового - рослинне олію.
За допомогою толкушки або погружного блендера перетворите все інгредієнти в пюре. Якщо ви не хочете, щоб пюре було однорідним, а складалося з маленьких шматочків овочів, то буде досить просто розім'яти інгредієнти виделкою.