Яблучно-морквяне пюре
(покроковий рецепт з фото)
Смак, знайомий багатьом з дитинства - яблучно-морквяне пюре в домашніх умовах. Готувати його можна вручну, а можна використовувати блендер для скорочення часу. Це відмінне ласощі.
Приготувати яблучно-морквяне пюре в домашніх умовах дуже просто. Якщо ви хочете побалувати свою дитину - готове пюре можна вживати відразу. А якщо ви запасаєтеся корисним десертом на холодну пору, то баночки з готовою масою обов'язково слід простерилізувати.
- Яблука - 5 штук
- Морква - 5 штук
1. Раніше такі ласощі готували за допомогою дрібної терки, коли плід перетворювався вручну в пюре. Сьогодні сучасна техніка справляється з цим завданням за лічені хвилини. Якщо ви звикли робити фруктове пюре по-старому або не маєте кухонного комбайна - використовуйте звичайну тертку. Для початку подрібнюємо морква.
2. Точно також чинимо і з яблуком.
3. Після чого змішуємо обидва інгредієнта, додаємо цукор (за смаком і за бажанням) і вживаємо. Якщо ви хочете приготувати пюре про запас, то краще його розкласти по банках, простерилізувати і закатати.
4. Можна вчинити інакше - помістити яблука та моркву (попередньо нарізані часточками) в кухонний комбайн і подрібнити до стану пюре. Після цього також розкласти по банках, простерилізувати близько 5 хвилин і закатати.
5. Разом з яблуками можна використовувати морква, грушу і навіть брокколі (будь-який з інгредієнтів). Такі пюре готують зазвичай малюкам в якості прикорму.