Імбирне печиво без яєць
(покроковий рецепт з фото)
У мене імбирна випічка завжди асоціюється із зимою і новорічними святами. Особливо я люблю залучати до випічки дітей, а прикрашати для них пряники - одне задоволення.
Дуже важливо, щоб печиво було зазначеної товщини. В іншому випадку воно може виявитися погано пропечений. Дотримуйтеся рецептури і результат вас порадує.
- Вода - 80 мілілітрів
- Мед - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5-2 чайних ложки
- Імбир - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Кардамон - 1/4 чайних ложки (порошок)
- Борошно пшеничне - 230-250 грам
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Ванілін - За смаком
- Чорний перець - За смаком (по бажанню)
- Цукрова пудра - 30 грам (для помадки)
- Вершки - 1 Чайна ложка(10% жирності)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Очистіть імбир і натріть його на дрібній тертці.
У чашу блендера налийте воду, додайте мед, олія, імбир, цукор, сіль і інші спеції. Пробийте в пульсовом режимі.
Вміст чаші блендера перелийте в чашу для замісу. Додайте частинами борошно перемішану з розпушувачем для тесту.
Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто. Скатайте в шар.
Розділити тісто 2 частини. Розкачайте одну частину в пласт товщиною 0, 5 см. І виріжте формочками печиво. Увімкніть духовку на 180 градусів.
Застеліть деко пергаментом і викладіть на нього печиво. Поставте в розігріту духовку на 12-15 хвилин.
Готове печиво дістаньте з духовки.
Pereložite і прохолодний.
Ви можете печиво посипати цукровою пудрою, а можете покрити його помадкою. Для помадки змішайте цукрову пудру з вершками. Вершки додайте по краплях, щоб вийшла густа маса, яка не стікає з вироби. Перекладіть помадку в корнетик з паперу для отримання дозволу печиво за бажанням. Дайте підсохнути і подавайте до столу.
Смачного!