Файл Утенков
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім про те, як приготувати філе каченяти з смачним маринадом. М'ясо виходить надзвичайно ніжним. І тут передбачені різні ступені прожарювання: з кров'ю, середня або повна.
Як правило, м'ясо качки подається з ягідними мулу фруктовими соусами тому, що воно чудово поєднується з кисло-солодкими смаками. Найпоширеніші соуси для качки - журавлинний, манговий і малиновий. Для приготування такого соусу потрібно протерти ягоди або фрукти через сито, щоб отримати ніжне пюре. А потім до нього потрібно додати трохи червоного або білого вина, цукру, солі. Як правило, в соус також додають апельсиновий або лимонний сік.
- Файл Утенков - 4 штуки (грудки)
- Апельсин - 1 штука
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Розмарин сухий - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
Апельсин ретельно вимийте, натріть його цедру на дрібній тертці, вичавіть сік. Покладіть цедру і вилийте сік в миску, туди відправте лимонний сік, столову ложку оливкової олії, розмарин, сіль, перець. У цей маринад покладіть промиті і висушені грудки каченяти. За бажанням їх можна нарізати. Відставте м'ясо маринуватися на 2 години в прохолодному місці.
Дістаньте м'ясо з маринаду, дайте йому стекти. Тим часом на сковороді розжарити ложку оливкової олії. Надішліть м'ясо смажитися. Обсмажувати грудки потрібно тільки на одній стороні. Час обсмажування - 3 хвилини.