Кабачкова ікра з майонезом на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кабачкова ікра смачна і влітку, в сезон кабачків, і взимку. Влітку обов'язково треба потурбуватися і тому, щоб взимку можна було ласувати смачною і по-літньому ароматної кабачкової ікрою.
Рецептів приготування кабачкової ікри існує багато. Деякі готують її тільки з самих кабачків, деякі до кабачків додають також солодкий перець, помідори, морква та інші овочі. Дуже смачною виходить кабачкова ікра з майонезом, за смаком вона ніжніше звичайної і має більш яскравий смак. Сьогодні я запропоную вам рецепт, як приготувати кабачкову ікру з майонезом на зиму. Зазначу, що коштує така ікра відмінно всю зиму, звичайно, якщо все правильно приготувати, дотримуючись і час приготування, і пропорції продуктів.
- Кабачки - 2 кілограма
- Майонез - 120 грам
- Кетчуп - 150 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачок очистіть від шкірки, часник також очистіть.
Кабачок поріжте на невеликі шматки, розмір особливо не важливий, оскільки все-одно ми будемо його подрібнювати.
Шматки кабачка разом з очищеним часником пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері, але краще все-таки використовувати м'ясорубку, тоді кабачкова маса буде повністю однорідної.
Перекладіть кабачкової пюре в каструлю, туди ж додайте майонез і кетчуп, всипте цукор і сіль, влийте рослинне масло. Все перемішайте і поставте на вогонь. Варіть кабачкову ікру на повільному вогні 40-60 хвилин.
Для 5 хвилин до кінця варіння влийте оцет і перемішайте.
Готову кабачкову ікру розкладіть по стерилізованим банкам і закатати металевими кришками. А якщо не збираєтеся закочувати, то можете відразу подавати до столу. Смачного!