Рецепт Смачна кабачкова ікра з майонезом на зиму фото

Смачна кабачкова ікра з майонезом на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки

Цей рецепти ікри мені сподобався, незважаючи на присутність майонезу. З ним вона стала більш ніжна на смак і ситна. Вибір майонезу нехай залишиться за вами, тільки не кладіть домашній.

Для кабачкової ікри потрібно подрібнити зручним способом кабачки і цибулю, це можна зробити за допомогою блендера або м'ясорубки. Проваріть добре овочі, додайте майонез, пасту і спеції. Готову ікру розкладіть по банках і закатати.

  • Майонез магазинний - 250 грам
  • Томатна паста 25-33% - 250 грам
  • Кабачок - 3 кілограма
  • Цибуля - 0, 5 кілограма
  • Часник - 0, 1 кілограма
  • Цукор - 100 грам
  • Сіль - 2-3 Ст. Ложок
  • Оцет столовий 9% - 3 Ст. Ложки
  • Олія соняшникова рафінована - 100 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Зелень - За смаком
смачна кабачкова ікра з майонезом на зиму - фото крок 1
Підготуємо продукти.
смачна кабачкова ікра з майонезом на зиму - фото крок 2
Очистіть цибулю від шкірки, вимийте і поріжте на 4 частини кожну цибулину.
смачна кабачкова ікра з майонезом на зиму - фото крок 3
Молоденькі кабачки поріжте на шматочки. Якщо кабачок вже перезріло, то краще зняти шкірку і видалити насіння. Чистої ваги кабачків має бути 3 кілограма.
смачна кабачкова ікра з майонезом на зиму - фото крок 4
Прокрутіть кабачок і цибулю на м'ясорубці.
смачна кабачкова ікра з майонезом на зиму - фото крок 5
Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 1 час.
смачна кабачкова ікра з майонезом на зиму - фото крок 6
Після годинної варіння додайте сіль, цукор, майонез, оцет, олія, перець чорний і часник, роздавлений через прес.
смачна кабачкова ікра з майонезом на зиму - фото крок 7
Також додайте томатну пасту, варіть ще 30 хвилин ікру.
смачна кабачкова ікра з майонезом на зиму - фото крок 8
Ікра готова. Розкладіть по стерильним баночках під кришки і закатати. Переверніть догори дном, залиште остигати. Після приберіть в прохолодне місце для зберігання.

Схожі рецепти