Смачна кабачкова ікра з майонезом на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепти ікри мені сподобався, незважаючи на присутність майонезу. З ним вона стала більш ніжна на смак і ситна. Вибір майонезу нехай залишиться за вами, тільки не кладіть домашній.
Для кабачкової ікри потрібно подрібнити зручним способом кабачки і цибулю, це можна зробити за допомогою блендера або м'ясорубки. Проваріть добре овочі, додайте майонез, пасту і спеції. Готову ікру розкладіть по банках і закатати.
- Майонез магазинний - 250 грам
- Томатна паста 25-33% - 250 грам
- Кабачок - 3 кілограма
- Цибуля - 0, 5 кілограма
- Часник - 0, 1 кілограма
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 2-3 Ст. Ложок
- Оцет столовий 9% - 3 Ст. Ложки
- Олія соняшникова рафінована - 100 мілілітрів
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Зелень - За смаком
Підготуємо продукти.
Очистіть цибулю від шкірки, вимийте і поріжте на 4 частини кожну цибулину.
Молоденькі кабачки поріжте на шматочки. Якщо кабачок вже перезріло, то краще зняти шкірку і видалити насіння. Чистої ваги кабачків має бути 3 кілограма.
Прокрутіть кабачок і цибулю на м'ясорубці.
Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 1 час.
Після годинної варіння додайте сіль, цукор, майонез, оцет, олія, перець чорний і часник, роздавлений через прес.
Також додайте томатну пасту, варіть ще 30 хвилин ікру.
Ікра готова. Розкладіть по стерильним баночках під кришки і закатати. Переверніть догори дном, залиште остигати. Після приберіть в прохолодне місце для зберігання.