Ікра кабачкова смачна
(покроковий рецепт з фото)
Початок осені, самий сезон кабачків! Я раджу вам заготовити їх на зиму у вигляді кабачкової ікри. Свій рецепт я назвала просто - смачна кабачкова ікра. Готуємо!
Кабачкова ікра смачна в домашніх умовах готується просто. Я розпишу вам, які спеції використовую я (в основному це зелень), але ви можете додати свої улюблені приправ:
1. Для початку ми почистимо кабачки і моркву. Помиємо їх і залишимо сушитися.
2. Почистіть цибулю і наріжте його кільцями або півкільцями.
3. Повернемося до кабачків і моркви. Моркву натріть на крупній тертці, а кабачки наріжте кубиками. Бажано дрібними.
4. Розколіть масло на сковороді. Спочатку обсмажте кабачки до появи золотистої скоринки.
5. Перекладіть кабачки в миску шумівкою, щоб з них скло все масло.
6. У тій же сковороді обсмажуємо цибулю. Коли він стане золотистим, перекладіть його до кабачків. Теж шумівкою.
7. Тепер прийшла черга обсмажувати морква. Коли вона стане м'якою, перекладіть її до кабачків і цибулі.
8. Подрібніть овочі блендером або пропустіть через м'ясорубку.
9. Поставте каструлю з товстим дном на плиту. Викладіть овочеву масу, накрийте кришкою. Як тільки маса закипить (з-під кришки піде пар), зменшіть вогонь і тушкуйте ікру близько 50 хвилин.
10. Потім в кабачкову ікру додайте роздавлений часник, томатну пасту, сіль, цукор, перець і зелень (плюс ваші спеції, якщо ви захочете). Перемішайте. Поваріть хвилин п'ять.
Ікра кабачкова смачна готова! Ви можете подати її на стіл. Але якщо у вас виникло бажання закатати таку смачну кабачкову ікру, підготуйте банки, простерилизуйте їх і налийте в кожну по 1 чайної ложки оцту. Потім викладіть ікру так, щоб до верху залишилося ще сантиметра два. І закатати стерилізованими кришками.
Тепер ікра кабачкова смачна ще й відмінна заготовка на зиму!
- Кабачки - 6 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 2 кілограма
- Морква - 2 кілограма
- Томатна паста - 8 Ст. Ложок
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 500 мілілітрів
- Часник - 15 зубчиків
- Чорний мелений перець - За смаком
- Кріп - За смаком
- Петрушка - За смаком
1. Для початку ми почистимо кабачки і моркву. Помиємо їх і залишимо сушитися.
2. Почистіть цибулю і наріжте його кільцями або півкільцями.
3. Повернемося до кабачків і моркви. Моркву натріть на крупній тертці, а кабачки наріжте кубиками. Бажано дрібними.
4. Розколіть масло на сковороді. Спочатку обсмажте кабачки до появи золотистої скоринки.
5. Перекладіть кабачки в миску шумівкою, щоб з них скло все масло.
6. У тій же сковороді обсмажуємо цибулю. Коли він стане золотистим, перекладіть його до кабачків. Теж шумівкою.
7. Тепер прийшла черга обсмажувати морква. Коли вона стане м'якою, перекладіть її до кабачків і цибулі.
8. Подрібніть овочі блендером або пропустіть через м'ясорубку.
9. Поставте каструлю з товстим дном на плиту. Викладіть овочеву масу, накрийте кришкою. Як тільки маса закипить (з-під кришки піде пар), зменшіть вогонь і тушкуйте ікру близько 50 хвилин.
10. Потім в кабачкову ікру додайте роздавлений часник, томатну пасту, сіль, цукор, перець і зелень (плюс ваші спеції, якщо ви захочете). Перемішайте. Поваріть хвилин п'ять.
Ікра кабачкова смачна готова! Ви можете подати її на стіл. Але якщо у вас виникло бажання закатати таку смачну кабачкову ікру, підготуйте банки, простерилизуйте їх і налийте в кожну по 1 чайної ложки оцту. Потім викладіть ікру так, щоб до верху залишилося ще сантиметра два. І закатати стерилізованими кришками.
Тепер ікра кабачкова смачна ще й відмінна заготовка на зиму!