Смачна ікра з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати смачну ікру з кабачків на зиму без додавання майонезу або інших не зовсім корисних інгредієнтів? Тоді запам'ятовуйте простий і дуже вдалий рецепт.
Із зазначених інгредієнтів вийде приблизно 6 літрів ікри. Можна сміливо зменшити або збільшити порцію. Ікра настільки ніжна, в міру густа і неймовірно смачна, що від магазину не відрізнити. Якщо любите балувати себе кабачкової ікрою, обов'язково приготуйте її за цим рецептом.
- Кабачки - 6 кілограм
- Цибуля - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Рослинна олія - 400 мілілітрів
- Томат - 1 літр
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Овочі вимийте і очистіть.
Подрібніть морква. Нарізка тут не має значення, ви можете різати будь-якими шматочками.
Лук наріжте.
Кабачки наріжте.
У велику каструлю влийте половину масла і викладіть цибулю. Смажте 10-12 хвилин, помішуючи.
Викладіть моркву і смажте ще 15-20 хвилин.
Влийте масло і викладіть кабачки. Гасіть на повільному вогні близько 40 хвилин.
Влийте томат, перемішайте і залиште гаситися на повільному вогні години на 4. Помішуйте періодично, щоб овочі не пригоріли.
Коли овочі добре протушкувати, зніміть з вогню і остудіть.
Невеликими порціями відправте овочі в чашу блендера. Збивайте 1-1.5 хвилини. Після того, як сіль, поперчіть ікру за смаком і проваріть на повільному вогні ще 20-30 хвилин.
Готову ікру розкладіть по стерилізованим заздалегідь баночках.
Засукайте і залиште догори дном баночки до повного охолодження.
Дуже смачна ікра з кабачків на зиму в домашніх умовах готова.