Рецепт Ікра з кабачків як в магазині на зиму фото

Ікра з кабачків як в магазині на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Заготовки , Консервація , Солоне
Кількість порцій: 7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

З дитинства багатьом знайомий смак кабачкової ікри зі скляної банки. Ця смачна закуска не раз виручала бідного студента, щоб протриматися до стипендії. Давайте приготуємо таку ікру з кабачків самі.

Опис приготування:

Магазинну кабачкову ікру легко дізнатися за смаком пасерувати овочів. Яскравість ікрі додає моркву і томатна паста, густоту - пасеровані борошно. Часник під час зберігання ікри поступово втратить різкий аромат і смак стане збалансованим. Вихід готового продукту - 3, 5 L. Як приготувати ікру з кабачків як в магазині на зиму, дивіться в покроковому рецепті.

  • Кабачок - 3 кілограма
  • Масло рослинне - 300 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 8 зубчиків
  • Цибуля - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Перець чорний мелений - 2 грами
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Оцет 9 % - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 5 Ст. Ложок
ікра з кабачків як в магазині на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Овочі вимийте, очистіть. Якщо шкірка у кабачка жорстка, зніміть її, і видаліть жорсткі насіння. Якщо кабачок молодий, пропустіть цей крок.
ікра з кабачків як в магазині на зиму - фото крок 2
Цибуля наріжте кубиками. Пасеруйте на розігрітій олії до м'якості, зніміть зі сковороди.
ікра з кабачків як в магазині на зиму - фото крок 3
Моркву натріть на крупній тертці, пассеруйте на рослинній олії до м'якості, не пережарьте, зніміть зі сковороди.
ікра з кабачків як в магазині на зиму - фото крок 4
Кабачки наріжте кубиками, порційно обсмажте на розігрітій олії до прозорості.
ікра з кабачків як в магазині на зиму - фото крок 5
З'єднайте овочі в каструлі, пробийте блендером до однорідності. На середньому вогні під кришкою варіть протягом 30 хвилин, періодично помішуючи. Додайте сіль, цукор, перець чорний мелений, томатну пасту, тушкуйте ще 20 хвилин.
ікра з кабачків як в магазині на зиму - фото крок 6
На сухій сковороді обсмажте муку до зміни кольору на світло-бежевий і появи легкого горіхового запаху. Додайте в ікру, перемішайте.
ікра з кабачків як в магазині на зиму - фото крок 7
Для 5 хвилин до готовності ікри додайте подрібнений часник і оцет. Перемішайте. Готову гарячу кабачкову ікру розкладіть по стерилізованим банкам, закрутіть чистими кришками, укутайте в тепло, дайте охолонути. Зберігайте в прохолодному і темному місці.

Схожі рецепти