Ікра з кабачків як в магазині на зиму
(покроковий рецепт з фото)
З дитинства багатьом знайомий смак кабачкової ікри зі скляної банки. Ця смачна закуска не раз виручала бідного студента, щоб протриматися до стипендії. Давайте приготуємо таку ікру з кабачків самі.
Магазинну кабачкову ікру легко дізнатися за смаком пасерувати овочів. Яскравість ікрі додає моркву і томатна паста, густоту - пасеровані борошно. Часник під час зберігання ікри поступово втратить різкий аромат і смак стане збалансованим. Вихід готового продукту - 3, 5 L. Як приготувати ікру з кабачків як в магазині на зиму, дивіться в покроковому рецепті.
- Кабачок - 3 кілограма
- Масло рослинне - 300 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Часник - 8 зубчиків
- Цибуля - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Перець чорний мелений - 2 грами
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Оцет 9 % - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 5 Ст. Ложок
Підготуйте необхідні продукти. Овочі вимийте, очистіть. Якщо шкірка у кабачка жорстка, зніміть її, і видаліть жорсткі насіння. Якщо кабачок молодий, пропустіть цей крок.
Цибуля наріжте кубиками. Пасеруйте на розігрітій олії до м'якості, зніміть зі сковороди.
Моркву натріть на крупній тертці, пассеруйте на рослинній олії до м'якості, не пережарьте, зніміть зі сковороди.
Кабачки наріжте кубиками, порційно обсмажте на розігрітій олії до прозорості.
З'єднайте овочі в каструлі, пробийте блендером до однорідності. На середньому вогні під кришкою варіть протягом 30 хвилин, періодично помішуючи. Додайте сіль, цукор, перець чорний мелений, томатну пасту, тушкуйте ще 20 хвилин.
На сухій сковороді обсмажте муку до зміни кольору на світло-бежевий і появи легкого горіхового запаху. Додайте в ікру, перемішайте.
Для 5 хвилин до готовності ікри додайте подрібнений часник і оцет. Перемішайте. Готову гарячу кабачкову ікру розкладіть по стерилізованим банкам, закрутіть чистими кришками, укутайте в тепло, дайте охолонути. Зберігайте в прохолодному і темному місці.