Ікра з кабачків на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Заготовки на зиму - це захоплюючий і зовсім нескладний насправді процес. Ось, наприклад, хочу показати вам, як приготувати ікру з кабачків на зиму без стерилізації. Чудова закуска!
Відразу хочу відзначити кілька моментів, які відрізняють цей рецепт. В даному випадку використовується не томатна паста, а свіжі помідори. Так, на мій погляд, виходить смачніше, проте колір у ікри буде трохи менш насиченим. Традиційного майонезу, який часто кладуть в ікру, тут немає. При бажанні, звичайно, можете додати.
- Кабачки - 2 кілограма
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 500 грам
- Помідори - 500 грам
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль і перець - За смаком
1. Кабачки, морква і цибуля очистіть і наріжте невеликими кубиками. Помідори залийте окропом на пару хвилин, щоб зручніше було очистити від шкірки, і теж подрібніть.
2. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розігрійте трохи олії. Обсмажте цибулю хвилин 5. Після додайте моркву і смажте ще хвилин 10, помішуючи. Влийте ще масла, викладіть кабачки і помідори.
3. Гасіть овочі на повільному вогні до м'якості.
4. Додати сіль, поперчіть за смаком. Подрібніть за допомогою погружного блендера і знову відправте на вогонь. Доведіть до кипіння, а після відразу ж розлийте по гарячих стерилізованим баночках і закатати.
Укутайте і залиште догори дном до повного охолодження.
Укутайте і залиште догори дном до повного охолодження.