Рецепт Ікра з кабачків на зиму без стерилізації фото

Ікра з кабачків на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Заготовки на зиму - це захоплюючий і зовсім нескладний насправді процес. Ось, наприклад, хочу показати вам, як приготувати ікру з кабачків на зиму без стерилізації. Чудова закуска!

Опис приготування:

Відразу хочу відзначити кілька моментів, які відрізняють цей рецепт. В даному випадку використовується не томатна паста, а свіжі помідори. Так, на мій погляд, виходить смачніше, проте колір у ікри буде трохи менш насиченим. Традиційного майонезу, який часто кладуть в ікру, тут немає. При бажанні, звичайно, можете додати.

  • Кабачки - 2 кілограма
  • Цибулина - 2 штуки
  • Морква - 500 грам
  • Помідори - 500 грам
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
  • Сіль і перець - За смаком
ікра з кабачків на зиму без стерилізації - фото крок 1
1. Кабачки, морква і цибуля очистіть і наріжте невеликими кубиками. Помідори залийте окропом на пару хвилин, щоб зручніше було очистити від шкірки, і теж подрібніть.
ікра з кабачків на зиму без стерилізації - фото крок 2
2. На сковороді з високими бортами або в сотейнику розігрійте трохи олії. Обсмажте цибулю хвилин 5. Після додайте моркву і смажте ще хвилин 10, помішуючи. Влийте ще масла, викладіть кабачки і помідори.
ікра з кабачків на зиму без стерилізації - фото крок 3
3. Гасіть овочі на повільному вогні до м'якості.
ікра з кабачків на зиму без стерилізації - фото крок 4
4. Додати сіль, поперчіть за смаком. Подрібніть за допомогою погружного блендера і знову відправте на вогонь. Доведіть до кипіння, а після відразу ж розлийте по гарячих стерилізованим баночках і закатати.
Укутайте і залиште догори дном до повного охолодження.

Схожі рецепти