Кабачкова ікра на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті хочу розповісти як зробити смачну і дієтичну ікру без стерилізації. Виходить вона гострою, пікантною і смачною! У рецепті Ви не знайдете оцту і масла, але зберігається вона може довго!
Завдяки пекучому перцю і тривалому варінні ікра буде довго зберігається в прохолодному місці. Але обов'язково простерилизуйте баночки і кришки, щоб жоден мікроб не зіпсував ікру! хай щастить!
- Кабачок - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Помідор - 2-3 штук
- Часник - 2-4 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець пекучий - 2-4 штук
Приготуйте продукти для консервації, також поставте відразу стерилизоваться баночки і кришки. Приступимо. Помідорів знадобиться приблизно 3 великих штуки, але я робила половинну порцію, тому взяла один величезний.
Спочатку потрібно підготувати овочі для варіння ікри. Для цього вимийте їх ретельно, очистіть, поріжте на не великі шматочки і подрібніть. Я використовувала перець пекучий кімнатний, але можна покласти будь-який гострий перець, на кілограм кабачків однієї великої перчинки вистачить. Овочі подрібніть до стану дрібних крупинок. Якщо немає блендера - перейдіть через м'ясорубку.
Коли кабачки будуть однорідними, додайте порізаний помідор і ще пару хвилин подрібнюйте. Ось така маса повинна вийде.
Перекладіть масу кабачкову з каструльку з товстим дном або казан і додайте сіль за смаком. Можна додати улюблені спеції, наприклад суміш прованських трав або перець чорний мелений.
Варіть кабачкову ікру не менше години на повільному вогні, періодично помішуючи. Вона стане густою, смачною і завдяки тривалому варінні ми уникнемо стерилізації.
Розкладіть ікру по стерильним баночках і закрутіть кришками. Після охолодження приберіть в прохолодне місце для тривалого зберігання.