Рецепт Кабачкова ікра на зиму без стерилізації фото

Кабачкова ікра на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У цьому рецепті хочу розповісти як зробити смачну і дієтичну ікру без стерилізації. Виходить вона гострою, пікантною і смачною! У рецепті Ви не знайдете оцту і масла, але зберігається вона може довго!

Опис приготування:

Завдяки пекучому перцю і тривалому варінні ікра буде довго зберігається в прохолодному місці. Але обов'язково простерилизуйте баночки і кришки, щоб жоден мікроб не зіпсував ікру! хай щастить!

  • Кабачок - 1 кілограм
  • Цибуля - 2 штуки
  • Помідор - 2-3 штук
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Перець пекучий - 2-4 штук
кабачкова ікра на зиму без стерилізації - фото крок 1
Приготуйте продукти для консервації, також поставте відразу стерилизоваться баночки і кришки. Приступимо. Помідорів знадобиться приблизно 3 великих штуки, але я робила половинну порцію, тому взяла один величезний.
кабачкова ікра на зиму без стерилізації - фото крок 2
Спочатку потрібно підготувати овочі для варіння ікри. Для цього вимийте їх ретельно, очистіть, поріжте на не великі шматочки і подрібніть. Я використовувала перець пекучий кімнатний, але можна покласти будь-який гострий перець, на кілограм кабачків однієї великої перчинки вистачить. Овочі подрібніть до стану дрібних крупинок. Якщо немає блендера - перейдіть через м'ясорубку.
кабачкова ікра на зиму без стерилізації - фото крок 3
Коли кабачки будуть однорідними, додайте порізаний помідор і ще пару хвилин подрібнюйте. Ось така маса повинна вийде.
кабачкова ікра на зиму без стерилізації - фото крок 4
Перекладіть масу кабачкову з каструльку з товстим дном або казан і додайте сіль за смаком. Можна додати улюблені спеції, наприклад суміш прованських трав або перець чорний мелений.
кабачкова ікра на зиму без стерилізації - фото крок 5
Варіть кабачкову ікру не менше години на повільному вогні, періодично помішуючи. Вона стане густою, смачною і завдяки тривалому варінні ми уникнемо стерилізації.
кабачкова ікра на зиму без стерилізації - фото крок 6
Розкладіть ікру по стерильним баночках і закрутіть кришками. Після охолодження приберіть в прохолодне місце для тривалого зберігання.

Схожі рецепти