Кабачкова ікра без майонезу на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Зиязик колекція консервованих продуктів без кабачкової ікри була б неповною. Смачно, красиво, смак студентства і холостятской життя. Спробуйте приготувати таку чудову закуску!
Не знаю як у кого, а у мене кабачкова ікра асоціюється зі студентством і довгими поседелкамі на роботі. Кабачкову ікру, напевно, люблять все. Вона настільки смачна і бажана жителю СГН, що навіть оспівана в кінострічках. Спробуйте мій варіант, як приготувати кабачкову ікру без майонезу на зиму.
- Морква - 2 штуки
- Кабачок - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Томатний сік - 1 Склянка
- Сіль, спеції, часник - За смаком
- Оцет - 2-3 Ст. Ложок
Моркву і цибулю нарізаємо довільно. Гасити кабачкову ікру будемо відразу в єдиній каструлі. Краще взяти товстостінну каструлю або сотейник.
Кабачки необхідно вимити. Зрізаємо з них шкірку. Нарізаємо овоч на невеликі кубики. Якщо ваші кабачки переспілі, видаліть у них попередньо насіння, а після наріжте м'якоть.
На рослинному маслі (2 ст. Ложки) тушкуйте цибулю і моркву.
Додайте нарізані кабачки. Гасіть кабачки у власному соку. Я не додавала масла. Кабачки мають достатньо вологи і відмінно гасяться у власному соку.
Час від часу помішуйте кабачки, щоб нижні шари не пригоріли.
Кабачки у мене гасилися близько 20 хвилин без кришки. Влийте до кабачків стакан томатного соку. Гасіть ще 20 хвилин.
Додайте до кабачків 2 ст. Ложки оцту, сіль, спеції за смаком. Пюріруйте масу до однорідності. Я використовую погружной блендер.
Кабачкову ікру розкладіть по стерильним банкам і закатати (або просто подайте до столу). Найсмачніше кабачкова ікра в охолодженому вигляді.