Кабачкова ікра без помідорів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям заготовок хочу порекомендувати звернути увагу на цей рецепт. У сезон з кабачків можна зробити безліч різних страв, а ікра стане відмінною закускою, коли свіжих овочів не знайти.
Поспішаю поділитися з вами класним варіантом, як приготувати кабачкову ікру без помідорів на зиму. При бажанні, звичайно, можна додати трохи томатної пасти для більш інтенсивного кольору, але і без неї вийде відмінно. Сіль, перець, спеції і зелень додаються за смаком, все залежить від того, яку ікру ви любите. Це чудовий варіант заготовки, яка напевно сподобається всім.
- Цибуля - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Кабачки - 3 кілограма
- Голівка часнику - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль, перець, зелень - За смаком
1. Насамперед всі овочі потрібно обсмажити. Краще робити це окремо. Вимийте, наріжте кубиками кабачки і в кілька етапів обсмажте їх на сковороді з рослинним маслом. Обсмажені кабачки перекладіть в ємність з товстим дном.
2. Очистіть і подрібніть цибулю, обсмажте його до легкого золотистого кольору і перекладіть до кабачків.
3. В кінці обсмажте трохи до м'якості терту моркву.
4. Додайте пропущений через прес часник. Овочі накрийте кришкою і залиште гаситися на повільному вогні на півгодинки.
5. Після подрібніть до однорідності за допомогою бленедера або м'ясорубки.
6. Додайте сіль, перець, подрібнену зелень і інші спеції при бажанні. Все ретельно перемішайте і залиште нудитися ще приблизно хвилин на 20.
7. В кінці додайте цукор, ретельно перемішайте і розкладіть ікру по стерилізованим баночках. Укутайте, залишивши баночки догори дном до повного охолодження.