Кабачкова ікра на зиму без цибулі
(покроковий рецепт з фото)
Кінець літа і початок осені - спекотна пора для консервації. Всі необхідні для приготування заготовок овочі соковиті і стиглі. Саме час дізнатися, як приготувати кабачкову ікру на зиму без цибулі.
Існує багато рецептів для приготування кабачкової ікри, одні господині не додають оцет, а інші, наприклад, готують її без цибулі. Смак такої ікри без цибулі дуже збалансований і насичений. Готова ікра виходить пастообразной, її легко намазувати на бутерброди або подавати як закуску.
1. Овочі миємо, чистимо і нарізаємо кубиком середнього розміру. Спершу ставимо сковороду на вогонь, наливаємо соняшникову олію і обсмажуємо моркву, потім додаємо кабачки, перець.
2. У каструлю наливаємо томатний сік, ставимо на вогонь і уварюємо його наполовину. Обсмажені овочі пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.
3. Перекладаємо подрібнені овочі в окрему каструлю, наливаємо соняшникову олію і тушкуємо на середньому вогні близько півгодини, після цього додаємо порізану зелень, спеції за смаком.
4. Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Готові овочі заливаємо увареним томатним соком і тушкуємо ще пару хвилин, після цього знімаємо з вогню. Чистим и давим зубчики чеснока, укладаємо їх на дно кожної банки і заливаємо кабачкової ікрою. Перевертаємо банки верх дном і укутуємо теплою ковдрою. Ми залишаємо на кілька днів, після чого зберігаємо в холодильнику або коморі.
Приємного вам апетиту!
- Кабачки - 1, 5 кілограма
- Морква - 0, 5 кілограма
- Перець болгарський - 0, 5 кілограма
- Цукор - За смаком
- Зелень - 1 пучок
- Соняшникова олія - 200 мілілітрів
- Часник - 3 штуки
- Томатний сік - 1 літр
- Сіль і перець - За смаком
1. Овочі миємо, чистимо і нарізаємо кубиком середнього розміру. Спершу ставимо сковороду на вогонь, наливаємо соняшникову олію і обсмажуємо моркву, потім додаємо кабачки, перець.
2. У каструлю наливаємо томатний сік, ставимо на вогонь і уварюємо його наполовину. Обсмажені овочі пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.
3. Перекладаємо подрібнені овочі в окрему каструлю, наливаємо соняшникову олію і тушкуємо на середньому вогні близько півгодини, після цього додаємо порізану зелень, спеції за смаком.
4. Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Готові овочі заливаємо увареним томатним соком і тушкуємо ще пару хвилин, після цього знімаємо з вогню. Чистим и давим зубчики чеснока, укладаємо їх на дно кожної банки і заливаємо кабачкової ікрою. Перевертаємо банки верх дном і укутуємо теплою ковдрою. Ми залишаємо на кілька днів, після чого зберігаємо в холодильнику або коморі.
Приємного вам апетиту!