Рецепт Кабачкова ікра на зиму без цибулі фото

Кабачкова ікра на зиму без цибулі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Морква, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки, Консервація

Кінець літа і початок осені - спекотна пора для консервації. Всі необхідні для приготування заготовок овочі соковиті і стиглі. Саме час дізнатися, як приготувати кабачкову ікру на зиму без цибулі.

Існує багато рецептів для приготування кабачкової ікри, одні господині не додають оцет, а інші, наприклад, готують її без цибулі. Смак такої ікри без цибулі дуже збалансований і насичений. Готова ікра виходить пастообразной, її легко намазувати на бутерброди або подавати як закуску.

1. Овочі миємо, чистимо і нарізаємо кубиком середнього розміру. Спершу ставимо сковороду на вогонь, наливаємо соняшникову олію і обсмажуємо моркву, потім додаємо кабачки, перець.

2. У каструлю наливаємо томатний сік, ставимо на вогонь і уварюємо його наполовину. Обсмажені овочі пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.

3. Перекладаємо подрібнені овочі в окрему каструлю, наливаємо соняшникову олію і тушкуємо на середньому вогні близько півгодини, після цього додаємо порізану зелень, спеції за смаком.

4. Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Готові овочі заливаємо увареним томатним соком і тушкуємо ще пару хвилин, після цього знімаємо з вогню. Чистим и давим зубчики чеснока, укладаємо їх на дно кожної банки і заливаємо кабачкової ікрою. Перевертаємо банки верх дном і укутуємо теплою ковдрою. Ми залишаємо на кілька днів, після чого зберігаємо в холодильнику або коморі.

Приємного вам апетиту!


  • Кабачки - 1, 5 кілограма
  • Морква - 0, 5 кілограма
  • Перець болгарський - 0, 5 кілограма
  • Цукор - За смаком
  • Зелень - 1 пучок
  • Соняшникова олія - 200 мілілітрів
  • Часник - 3 штуки
  • Томатний сік - 1 літр
  • Сіль і перець - За смаком
Існує багато рецептів для приготування кабачкової ікри, одні господині не додають оцет, а інші, наприклад, готують її без цибулі. Смак такої ікри без цибулі дуже збалансований і насичений. Готова ікра виходить пастообразной, її легко намазувати на бутерброди або подавати як закуску.

1. Овочі миємо, чистимо і нарізаємо кубиком середнього розміру. Спершу ставимо сковороду на вогонь, наливаємо соняшникову олію і обсмажуємо моркву, потім додаємо кабачки, перець.

2. У каструлю наливаємо томатний сік, ставимо на вогонь і уварюємо його наполовину. Обсмажені овочі пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.

3. Перекладаємо подрібнені овочі в окрему каструлю, наливаємо соняшникову олію і тушкуємо на середньому вогні близько півгодини, після цього додаємо порізану зелень, спеції за смаком.

4. Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Готові овочі заливаємо увареним томатним соком і тушкуємо ще пару хвилин, після цього знімаємо з вогню. Чистим и давим зубчики чеснока, укладаємо їх на дно кожної банки і заливаємо кабачкової ікрою. Перевертаємо банки верх дном і укутуємо теплою ковдрою. Ми залишаємо на кілька днів, після чого зберігаємо в холодильнику або коморі.

Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти