Кабачкова ікра без смаження на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Заготовити ікру з кабачків на зиму зовсім нескладно. В даному рецепті вона готується без смаження (методом гасіння), після чого подрібнюється занурювальним блендером і закочується в стерилізовані банки.
Цим рецептом зі мною поділилася одна знайома, яка готує таку ікру щороку. Я вирішила спробувати і результатом залишилася задоволена - ікра вийшла дуже смачною і простояла всю зиму (останню баночку ми доїли в квітні). Дуже раджу і гарантую, що результат вас порадує! Тепер ви знаєте, як приготувати кабачкову ікру без смаження на зиму.
- Кабачок - 1 кілограм
- Морква - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 0, 5 кілограма
- Томатна паста - 70 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 70 грам
1. За цим рецептом кабачкова ікра без смаження на зиму виходить дуже смачною і ніжною. Але для хорошого результату потрібно дотримуватися кількості продуктів в зазначеному рецепті. Перець гіркий можна додавати за смаком (це не обов'язково).
2. Нарізаємо всі овочі кубиками і готуємо ємність, в якій будемо їх гасити. Я взяла жаровню з товстим дном і залишилася задоволена результатом.
3. Отже, відразу відправляємо в каструлю або жаровню морква, додаємо цукор, сіль і трохи води (не більше 100 мл). Потім починаємо томити на слабкому вогні, поступово додаючи інші овочі.
4. У самому кінці додаємо томатну пасту і тушкуємо ще близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Наші овочі повинні бути повністю готовими, тобто м'якими. За необхідності додавайте воду.
5. Потім відправляємо вміст в блендер (можна скористатися і занурювальним блендером прямо в каструлі, так навіть зручніше) і подрібнюємо до стану пюре. Потім знову відправляємо все в каструлю або жаровню і тушкуємо ще 15 хвилин.
6. Стаціонарний блендер подрібнює овочі в пюре швидше. Коли наша ікра згасити, додайте в неї оцет, після чого викладайте в стерилізовані банки і закочуйте.
7. Залиште трохи ікри, щоб поїсти, а решту прибирайте в комору або льох.