Кабачкова ікра без смаження
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше овочі для ікри обсмажують на олії. Я покажу, як приготувати кабачкову ікру без смаження і без єдиної краплі олії. При цьому овочі ми будемо гасити, що дозволить зберегти вітаміни в страві.
Даний рецепт кабачкової ікри передбачає нарізку кабачків кубиками. Нам не потрібно перетворювати їх в кашку. Якщо ви більше віддаєте перевагу однорідну пастоподібну масу, то погружной блендер швидко виправить ситуацію на вашу користь.
Таку ікру можна їсти відразу. Але також можна зробити заготовку на зиму, засукавши ікру в стерилізовані банки.
- Кабачок - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль, спеції - За смаком
- Оцет - 2 Ст. Ложки
Молоді кабачки вимийте. Наріжте на невеликі кубики. Наша кабачкова ікра буде приготовлена шматочками, а не у вигляді пасти. Тому нарізати кабачки будемо рівними акуратними кубиками.
Для гасіння овочів найкраще вибрати велику товстостінну каструлю. Кабачки помістіть в цю каструлю і займіться підготовкою інших овочів.
Наріжте цибулю, а моркву натріть на крупній тертці. Покладіть ці овочі до кабачків. Влийте в кастюлю 1 склянка води. Поставте її на вогонь і тушкуйте близько 30 хвилин. Помішуйте.
Додайте в каструлю томатну пасту. Перемішайте. Додайте сіль, цукор, спеції за смаком. Можна підлити ще трохи води (за потреби).
Гасіть ікру до готовності. В цілому час гасіння становить близько 40 хвилин. В кінці приготування додайте оцет. Варіть ще 1 хвилину і вимкніть.