Рецепт Кабачкова ікра без смаження фото

Кабачкова ікра без смаження
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Гарячі страви

Найчастіше овочі для ікри обсмажують на олії. Я покажу, як приготувати кабачкову ікру без смаження і без єдиної краплі олії. При цьому овочі ми будемо гасити, що дозволить зберегти вітаміни в страві.

Даний рецепт кабачкової ікри передбачає нарізку кабачків кубиками. Нам не потрібно перетворювати їх в кашку. Якщо ви більше віддаєте перевагу однорідну пастоподібну масу, то погружной блендер швидко виправить ситуацію на вашу користь.

Таку ікру можна їсти відразу. Але також можна зробити заготовку на зиму, засукавши ікру в стерилізовані банки.

  • Кабачок - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
кабачкова ікра без смаження - фото крок 1
Молоді кабачки вимийте. Наріжте на невеликі кубики. Наша кабачкова ікра буде приготовлена ​​шматочками, а не у вигляді пасти. Тому нарізати кабачки будемо рівними акуратними кубиками.
кабачкова ікра без смаження - фото крок 2
Для гасіння овочів найкраще вибрати велику товстостінну каструлю. Кабачки помістіть в цю каструлю і займіться підготовкою інших овочів.
кабачкова ікра без смаження - фото крок 3
Наріжте цибулю, а моркву натріть на крупній тертці. Покладіть ці овочі до кабачків. Влийте в кастюлю 1 склянка води. Поставте її на вогонь і тушкуйте близько 30 хвилин. Помішуйте.
кабачкова ікра без смаження - фото крок 4
Додайте в каструлю томатну пасту. Перемішайте. Додайте сіль, цукор, спеції за смаком. Можна підлити ще трохи води (за потреби).
кабачкова ікра без смаження - фото крок 5
Гасіть ікру до готовності. В цілому час гасіння становить близько 40 хвилин. В кінці приготування додайте оцет. Варіть ще 1 хвилину і вимкніть.

Схожі рецепти