Ковбаски для смаження в духовці
(покроковий рецепт з фото)
В якості альтернативи на гаряче хочу запропонувати вам дуже хороший рецепт домашніх ковбасок зі свининою і куркою. Соковиті, з рум'яною скоринкою… Це неймовірно смачна страва для всієї родини.
Це досить простий варіант, як приготувати ковбаски для смаження в духовці, з мінімумом інгредієнтів і спецій. Але при бажанні ви завжди можете доповнити цей рецепт на смак правами або травами, наприклад. В якості таких ковбасок можна не сумніватися! Це завжди смачно і натурально. Дуже рекомендую взяти рецепт на замітку.
- Свинина - 1.5 кілограма (можна яловичина + трохи сала)
- Курка - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 4-6 зубчиків
- Гірчиця в зернах - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Кишки - 1 За смаком
1. Насамперед очистите кишки. Викладіть їх в холодну трохи підсолену воду на півгодинки, а потім як слід промийте під проточною водою.
2. Вимийте і висушіть свинину і курку. Пропустіть через м'ясорубку. Туди ж відправте цибулю і часник. У фарш додайте сіль і перець за смаком, а також гірчицю в зернах. Все як слід перемішайте.
3. При приготуванні домашніх ковбасок не обійтися без спеціальної насадки на м'ясорубці (або кухонному комбайні, наприклад). Акуратно надіньте кишку.
4. І наповніть її фаршем.
5. Ось такі ковбаски виходять. Ви можете самі визначати їх розмір за бажанням.
6. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом і змащений невеликою кількістю масла. Зробіть голкою або зубочисткою кілька проколів, щоб ковбаски не лопнули. Надішліть в розігріту духовку і запікайте при 200 градусів приблизно півгодини (час залежить від розміру ковбасок і бажаної скоринки).