Рецепт Ікра з моркви і цибулі на зиму фото

Ікра з моркви і цибулі на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква , Цибуля
Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Хочете дієтичне блюдо на зиму? Приготуйте дуже смачну ікру з моркви і цибулі! Рецепт не містить цукру, солі та оцту, що є показником 100% натуральності і корисності продукту!

Опис приготування:

Вашій увазі представляю простий рецепт того, як приготувати ікру з моркви і цибулі на зиму. Рецепт зовсім дієтичний, адже не містить ні грама цукру, солі або оцту. Готова консервація може прекрасно зберігатися в холодному місці протягом 3-4 місяців. Хай щастить!

  • Морква - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 500 грам
  • Часник - 5 зубчиків
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 150 мілілітрів
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець горошком - 8 штук
  • Перець мелений - За смаком
ікра з моркви і цибулі на зиму - фото крок 1
Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо. Щоб не проливати сльози від різкого запаху цибулі, спробуйте нарізати його охолодженим ножем. Охолодити ніж можна під проточною водою.
ікра з моркви і цибулі на зиму - фото крок 2
Морква промиваємо, очищаємо і трьом на дрібній тертці. Часник очищаємо і пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.
ікра з моркви і цибулі на зиму - фото крок 3
У каструльці змішайте цибулю з томатною пастою, рослинним маслом, лавровим листом і перцем горошком. Помішуючи, тушкуйте на повільному вогні 30 хвилин.
ікра з моркви і цибулі на зиму - фото крок 4
На сковороді тушкуємо моркву, вливання 60 мілілітрів гарячої води. Тушкуємо все 15 хвилин.
ікра з моркви і цибулі на зиму - фото крок 5
Пересипаємо моркву в каструлю до цибулі. Перемішуємо і ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів. Через 10 хвилин дістаємо ікру і додаємо часник і мелений перець. Перемішуємо і відправляємо в духовку ще на 3 хвилини.
ікра з моркви і цибулі на зиму - фото крок 6
Готову ікру остудіть і перекладіть в чисті скляні баночки. Закрийте їх кришками і зберігайте в прохолодному підвалі або льосі. Смачного!

Схожі рецепти