Ікра з моркви і цибулі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дієтичне блюдо на зиму? Приготуйте дуже смачну ікру з моркви і цибулі! Рецепт не містить цукру, солі та оцту, що є показником 100% натуральності і корисності продукту!
Вашій увазі представляю простий рецепт того, як приготувати ікру з моркви і цибулі на зиму. Рецепт зовсім дієтичний, адже не містить ні грама цукру, солі або оцту. Готова консервація може прекрасно зберігатися в холодному місці протягом 3-4 місяців. Хай щастить!
- Морква - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 8 штук
- Перець мелений - За смаком
Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо. Щоб не проливати сльози від різкого запаху цибулі, спробуйте нарізати його охолодженим ножем. Охолодити ніж можна під проточною водою.
Морква промиваємо, очищаємо і трьом на дрібній тертці. Часник очищаємо і пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.
У каструльці змішайте цибулю з томатною пастою, рослинним маслом, лавровим листом і перцем горошком. Помішуючи, тушкуйте на повільному вогні 30 хвилин.
На сковороді тушкуємо моркву, вливання 60 мілілітрів гарячої води. Тушкуємо все 15 хвилин.
Пересипаємо моркву в каструлю до цибулі. Перемішуємо і ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів. Через 10 хвилин дістаємо ікру і додаємо часник і мелений перець. Перемішуємо і відправляємо в духовку ще на 3 хвилини.
Готову ікру остудіть і перекладіть в чисті скляні баночки. Закрийте їх кришками і зберігайте в прохолодному підвалі або льосі. Смачного!