Рецепт Зажарка з моркви і цибулі на зиму фото

Зажарка з моркви і цибулі на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Морква, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Новий рік
Заготовки, Консервація

Для всіх любителів червоного борщу розкажу, як приготувати засмажку з моркви і цибулі на зиму. Виходить готова основа: додайте її в бульйон з картоплею - і борщ буде готовий на порядок швидше!

Господинь часто оцінюють за вмінням варити справжній червоний борщ. Що ж, можна вміти варити за класичним рецептом, але це довго і часто просто не вистачає потрібних продуктів, або часу, або за бажанням. Так що пропоную простий рецепт засмажкою з моркви і цибулі на зиму: з нею приготування спроститися в рази!

  • Морква - 3 кілограма
  • Цибуля - 1 кілограм
  • Буряк - 2 кілограма
  • Помідори - 6 кілограм
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1 літр
  • Спеції - За смаком
зажарка з моркви і цибулі на зиму - фото крок 1
1. Вибираємо каструлю, яка не пригорає. Добре розпалює в ній масло, потім додаємо подрібнені овочі. Ретельно все обсмажуємо.
зажарка з моркви і цибулі на зиму - фото крок 2
2. Помідори перетираємо в блендері або в м'ясорубці. Вливаємо томатну пасту до овочів, зменшуємо вогонь. Тушкуємо під кришкою, поки не закипить. Додамо сіль і спеції за смаком. Тушкуємо годину на повільному вогні.
зажарка з моркви і цибулі на зиму - фото крок 3
3. Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Готову зажарку розкладаємо по банках і закриваємо на зиму. Поки не охолоне, зберігайте в перевернутому вигляді.
зажарка з моркви і цибулі на зиму - фото крок 4
4. А взимку додаємо в борщ і насолоджуємося його соковитим смаком і насиченим кольором!

Схожі рецепти