Зажарка з моркви і цибулі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів червоного борщу розкажу, як приготувати засмажку з моркви і цибулі на зиму. Виходить готова основа: додайте її в бульйон з картоплею - і борщ буде готовий на порядок швидше!
Господинь часто оцінюють за вмінням варити справжній червоний борщ. Що ж, можна вміти варити за класичним рецептом, але це довго і часто просто не вистачає потрібних продуктів, або часу, або за бажанням. Так що пропоную простий рецепт засмажкою з моркви і цибулі на зиму: з нею приготування спроститися в рази!
- Морква - 3 кілограма
- Цибуля - 1 кілограм
- Буряк - 2 кілограма
- Помідори - 6 кілограм
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 літр
- Спеції - За смаком
1. Вибираємо каструлю, яка не пригорає. Добре розпалює в ній масло, потім додаємо подрібнені овочі. Ретельно все обсмажуємо.
2. Помідори перетираємо в блендері або в м'ясорубці. Вливаємо томатну пасту до овочів, зменшуємо вогонь. Тушкуємо під кришкою, поки не закипить. Додамо сіль і спеції за смаком. Тушкуємо годину на повільному вогні.
3. Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Готову зажарку розкладаємо по банках і закриваємо на зиму. Поки не охолоне, зберігайте в перевернутому вигляді.
4. А взимку додаємо в борщ і насолоджуємося його соковитим смаком і насиченим кольором!