Салат з моркви і цибулі-порей
(покроковий рецепт з фото)
Запечена морква і цибуля-порей - це хороше поєднання. Такий салатик смачний і корисний. Можете зробити овочі на грилі або в духовці. Розповім, як приготувати салат з моркви і цибулі-порей.
На відміну від звичної подачі салатів, цей не перемішують, а додають до нього вкраплення соусу. Салат можна прикрасити сиром, зеленню або насінням. Можете подати салат теплим або вже після охолодження всіх овочів. Сам соус можна зробити на основі сметани з додаванням зелені, на основі йогурту або майонезу.
- Морква - 8 штук
- Лук-пориста - 5 штук
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Гарбузове насіння - 1/4 склянки
- Кедрові горіхи - 1/4 склянки
- Горгонзола - 100 грам
- Йогурт - 150 мілілітрів
- Вапно - 0, 5 штуки
- Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
1. Очистіть моркву, розріжте її вздовж на кілька смужок. Викладіть моркву на деко, наливати 2 столовими ложками оливкової олії, посоліть і відправте лист в розігрітий до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
2. Стебла цибулі-порей розрізати уздовж і викладіть на окремий лист, полийте оливковою олією, сіль і zapekajte після того, як морква, накривши цибулю фольгою, близько 20 хвилин при 180 градусах.
3. У блендері збийте горгонзолу, йогурт, сік лайма і гірчицю, додайте за смаком сіль і перець.
4. Розділіть цибулю на смужки і викладіть на тарілку, потім додайте моркву, полийте соусом і прикрасьте гарбузовим насінням, кедровими горіхами.