Суп з картоплі і цибулі-порей
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний, ніжний, ну дуже смачний суп! особливо, якщо готувати його з молодою картопельки… Читайте рецепт, надихайтеся і швидше готуйте!
Суп можна приготувати з м'ясом, на м'ясному бульйоні або зовсім тільки з овочами. Ви можете домогтися консистенції супу-пюре або залишити невеликі шматочки, щоб відчути смак окремих інгредієнтів. Суп дуже простий, смачний і ситний. Насолоджуйтесь блюдом самі і почастуєте сім'ю, друзів!
- Лук-пориста - 3 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Бульйон - 4 склянки
- Картопля - 1 кілограм
- Сіль, перець - За смаком
- Майоран - 1 щіпка
- Чебрець - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Петрушка - За смаком
1. Спершу промийте гарненько цибулю під проточною водою, щоб позбутися від бруду. Відріжте зелену частину і викиньте її.
2. Світлу частину цибулі наріжте тонкими півкільцями або кільцями.
3. У каструлі розтопіть вершкове масло, викладіть цибулю і обсмажте його близько 10 хвилин на середньому вогні.
4. Наріжте дрібно картопля і викладіть його в каструлю, влийте бульйон.
5. Додайте лавровий лист, майоран, чебрець, чайну ложку солі, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні близько 20 хвилин.
6. Через необхідний час дістаньте лавровий лист і занурювальним блендером надайте супу потрібну консистенцію.
7. Додайте в каструлю рубану зелень, за смаком сіль і спеції, варіть ще пару хвилин і вимикайте. Подавайте суп відразу.