Салат з картоплі і цибулі
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат з категорії ну дуже простих і доступних страв. Немає нічого простіше, ніж рецепт страви, як приготувати салат з картоплі і цибулі. Цю варіацію салату готую без майонезу або сметани.
Заправку для страви роблю на основі столового оцту і бульйону (можна овочевого або м'ясного). Викладаю цибулю в маринад, потім додаю всю суміш до відварного картоплі. Перед подачею на стіл заправте салат олією і прикрасьте зеленою цибулею або інший свіжою зеленню.
- Картопля - 1, 3 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Бульйон - 1, 5 склянки
- Оцет - 0, 5 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Гірчичний - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Цибуля зелена - За смаком
1. Викладіть картоплю в холодну воду і відваріть його до готовності, потім дістаньте і остудіть.
2. Очистіть картоплю від шкірки і наріжте її невеликими скибочками.
3. Викладіть картоплю в скляну або пластикову миску, тільки не залізну.
4. В сотейник налейте бульон, додайте оцет, гірчицю, цукор, сіль, перець, перемішайте.
5. Наріжте дрібно цибулю і викладіть його в сотейник, відправте його на вогонь і доведіть до кипіння, потім відразу зніміть з вогню.
6. Вилийте суміш цибулі з усією рідиною до картоплі, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
7. Через 1 годину перемішайте салат, заправте його рослинним маслом, додайте сіль і перець за смаком, а також кілька гілочок зеленої цибулі, знову перемішайте. Надішліть його в холодильник на ніч, а подавайте на наступний день.