Суп-пюре з картоплі і цибулі-порей
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів простих і швидких в приготуванні супів не так вже й багато, тому вирішив поділитися одним таким. Розповім про відмінний спосіб, як приготувати суп-пюре з картоплі і цибулі-порей.
Супчик можна подавати з сухариками, з обсмаженою беконом або шинкою, із зеленню. Їжте його гарячим, можна відразу після приготування або розігрівання потім. Краще з'їжте його в день приготування. Просте, смачне і ніжне блюдо для обіду або вечері.
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Лук-пориста - 460 грам
- Картопля - 460 грам
- Бульйон або вода - 3 склянки
- Зелена цибуля - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1. Відріжте кореневу частину цибулі-порей, потім наріжте його шматочками і викладіть в миску з водою, залиште на 15 хвилин, щоб вийшла бруд.
2. У каструлі розігрійте олію. Злийте воду з лука і просушіть його, потім викладіть в каструлю і готуйте 7-15 хвилин.
3. Очистіть картопля і наріжте шматочками, додайте його в каструлю до цибулі і залийте бульйоном. Після закипання зменшіть вогонь і варіть все 25 хвилин.
4. Коли картопля вже став м'який, за допомогою блендера перетворите суп в пюре, додайте за смаком сіль і перець. Подавайте суп гарячим, посипавши його подрібненою зеленою цибулею.