Суп з цибулі-порей і селери
(покроковий рецепт з фото)
Цей супчик можна сміливо подавати на стіл тим, хто сидить на дієті. Розповім про рецепт смачного і легкого страви, як приготувати суп з цибулі-порей і селери.
Суп простий у приготуванні і смачний. Подавайте його гарячим до столу. Можна прикрасити його обсмаженої цвітною капустою, сухариками або будь-який за смаком зеленню. Можна використовувати навіть заморожену кольорову капусту, слегка припустив ее.
- Кольорова капуста - 1 штука
- Корінь селери - 1 штука
- Лук-пориста - 4 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Очистіть корінь селери від шкірки і наріжте його невеликими кубиками. Розріжте кольорову капусту на 4 частини. 3 частини з 4 викладіть на деко і запікайте при 180 градусах.
2. Наріжте цибулю кубиками, подрібніть порей і часник. Розігрійте каструлю з вершковим маслом, викладіть часник, цибуля, порей, обсмажуйте до м'якості.
3. Додайте в каструлю селеру і готуйте ще 5-7 хвилин.
4. Коли капуста в духовці вже підрум'яниться, перекладіть її в каструлю, залийте водою або овочевим бульйоном, щоб вода покрила овочі. Накрийте каструлю кришкою і варіть близько 10 хвилин.
5. Скористайтеся блендером і подрібніть суп в пюре, додайте ще трохи цибулі, мускатний горіх, сіль за смаком.
6. Частину, що залишилася кольорову капусту наріжте пластинками, полийте оливковою олією і відправте в духовку, запечіть до золотистої скоринки.
7. Розлийте суп по тарілках, прикрасьте обсмаженої капустою і подавайте до столу.