Рецепт Суп з картоплею і цибулею-порей фото

Суп з картоплею і цибулею-порей
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 4
Час приготування: 35 хв.

Рецепт приготування економного супу з картоплею і цибулею-порей, звареного на курячому бульйоні і заправленого молоком або сметаною на вибір.

Опис приготування:

Смак простий домашньої їжі завжди порадує Ваших близьких. Його можна готувати з нарізаним кубиками картоплею або картопляним пюре. У будь-якому випадку це дуже смачний і, що теж важливо, дуже дешевий в приготуванні суп. Ви можете приготувати більше супу, а потім його заморозити.

  • Вершкове масло або маргарин - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Лук-пориста - 1/2 кілограма
  • Картопля - 1/2 кілограма
  • Курячий бульйон - 900 мілілітрів
  • Сіль і перець - - За смаком
  • Молоко або сметана - 225 мілілітрів
суп з картоплею і цибулею-порей - фото крок 1
1. Очистити і порізати цибулю-порей. Зелена цибуля розрізати уздовж на 4 частини, а потім порізати на дрібні шматочки.
суп з картоплею і цибулею-порей - фото крок 2
2. Розтопити вершкове масло або маргарин в каструлі, додати нарізану цибулю-порей і часник. Смажити на слабкому або середньому вогні, поки цибуля-порей не стане м'яким. Це займе близько 10 хвилин. Часто помішувати, щоб інгредієнти не зарум'янилися.
суп з картоплею і цибулею-порей - фото крок 3
3. Картоплю почистити і порізати кубиками. Це можна зробити під час пасерування цибулі
суп з картоплею і цибулею-порей - фото крок 4
4. Додати решту складових в каструлю, крім молока / сметани. Довести до кипіння і дати покипіти на слабкому вогні до готовності. Якщо Ви хочете залишити картопля кубиками, готувати суп 15-17 хвилин, поки картопля не стане м'яким. Якщо Ви хочете зробити пюре з картоплі, готувати приблизно 20 хвилин. Потім за допомогою спеціального інструменту розім'яти картоплю на пюре прямо в каструлі. Так само можна використовувати блендер.
суп з картоплею і цибулею-порей - фото крок 5
5. Перед подачею на стіл влити молока / сметану в суп і добре перемішати. Цей суп добре заморожувати. У замороженому вигляді він може зберігатися до 2 місяців.

Схожі рецепти