Суп з картоплею і цибулею-порей
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування економного супу з картоплею і цибулею-порей, звареного на курячому бульйоні і заправленого молоком або сметаною на вибір.
Смак простий домашньої їжі завжди порадує Ваших близьких. Його можна готувати з нарізаним кубиками картоплею або картопляним пюре. У будь-якому випадку це дуже смачний і, що теж важливо, дуже дешевий в приготуванні суп. Ви можете приготувати більше супу, а потім його заморозити.
- Вершкове масло або маргарин - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Лук-пориста - 1/2 кілограма
- Картопля - 1/2 кілограма
- Курячий бульйон - 900 мілілітрів
- Сіль і перець - - За смаком
- Молоко або сметана - 225 мілілітрів
1. Очистити і порізати цибулю-порей. Зелена цибуля розрізати уздовж на 4 частини, а потім порізати на дрібні шматочки.
2. Розтопити вершкове масло або маргарин в каструлі, додати нарізану цибулю-порей і часник. Смажити на слабкому або середньому вогні, поки цибуля-порей не стане м'яким. Це займе близько 10 хвилин. Часто помішувати, щоб інгредієнти не зарум'янилися.
3. Картоплю почистити і порізати кубиками. Це можна зробити під час пасерування цибулі
4. Додати решту складових в каструлю, крім молока / сметани. Довести до кипіння і дати покипіти на слабкому вогні до готовності. Якщо Ви хочете залишити картопля кубиками, готувати суп 15-17 хвилин, поки картопля не стане м'яким. Якщо Ви хочете зробити пюре з картоплі, готувати приблизно 20 хвилин. Потім за допомогою спеціального інструменту розім'яти картоплю на пюре прямо в каструлі. Так само можна використовувати блендер.
5. Перед подачею на стіл влити молока / сметану в суп і добре перемішати. Цей суп добре заморожувати. У замороженому вигляді він може зберігатися до 2 місяців.