Суп з куркою, рисом і цибулею-порей
(покроковий рецепт з фото)
Хоча час лютих холодів вже пройшло, але буде приємно з'їсти в обід тарілочку цього супу. Легкий, але разом з тим ситний, смачний супчик за рецептом, як приготувати суп з куркою, рисом і цибулею-порей.
Оскільки в супі є рис, то на наступний день він може розбухнути в каструлі, тому рекомендую з'їсти його в той же день, коли приготували, або використовуйте меншу кількість. Можете використовувати м'ясо на кістці або тільки м'якоть. Супчик варто подавати гарячим до столу, можна з грінками.
- Часник - 2 зубчики
- Лук-пориста - 1 штука
- Стебло селери - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Курячий бульйон - 6 склянок
- Мал - 0, 5 склянки
- Куряче філе - 460 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
1. Очистіть часник і наріжте його дрібно. Розігрійте каструлю з оливковою олією і викладіть часник, обсмажуйте його 30 секунд.
2. Наріжте цибулю-порей і селера, додайте овочі в каструлю і перемішайте, обсмажуйте до м'якості.
3. Залийте м'які овочі в каструлі бульйоном, додайте рис і доведіть весь вміст до кипіння.
4. Після закипання викладіть куряче м'ясо, варіть до м'якості м'яса.
5. Коли філе вже готове, дістаньте його з каструлі і розберіть на волокна.
6. Видавіть в каструлю сік одного лимона, поверніть м'ясо, накрийте каструлю кришкою і варіть ще 15 хвилин.
7. За смаком додайте сіль і перець, якщо не вистачає кислинки, ще додайте лимонний сік.
8. Подавайте суп гарячим до столу.