Рецепт Суп з цибулею-порей фото

Суп з цибулею-порей
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля , Вершки , Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 5
Час приготування: 45 хв.

Смачний суп можна зварити з невеликої кількості продуктів. Тут відмінно підійде цибулю-порей. Розповім вам, як приготувати суп-пюре з цибулею-порей, картоплею і вершками. Смачне і легке блюдо.

Опис приготування:

Ця страва належить до класичної французької кухні, це базовий суп для всіх початківців кулінарів, які хочуть навчитися цьому майстерності. Насамперед треба добре промити порей, адже в його листі завжди багато піску та бруду. Можете використовувати будь-які спеції за смаком. Після приготування суп подрібнюють в пюре, додають вершки і відразу подають до столу.

  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Лук-пориста - 4 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Картопля - 900 грам
  • Бульйон - 7 склянок (овочевий або м'ясний)
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Чебрець - 1 штука
  • Сіль, мелений перець - За смаком
  • Вершки - 1 Склянка
  • Зелень - За смаком
суп з цибулею-порей - фото крок 1
1. Відріжте кореневу частину цибулі, ображати зелене листя, залишивши тільки білу частину. Розріжте кожну вздовж і гарненько промийте під водою.
суп з цибулею-порей - фото крок 2
2. Наріжте дрібно цибулю-порей, розігрійте каструлю з вершковим маслом і викладіть цибулю.
суп з цибулею-порей - фото крок 3
3. Обсмажуйте його кілька хвилин. Очистіть картопля і наріжте його кубиками.
суп з цибулею-порей - фото крок 4
4. Через 10 хвилин додайте в каструлю картоплю, лавровий лист, чебрець, залийте весь вміст бульйоном.
суп з цибулею-порей - фото крок 5
5. Варіть картоплю 15 хвилин до м'якості, потім видаліть чебрець і лавровий лист, подрібніть все до утворення пюре за допомогою погружного блендера.
суп з цибулею-порей - фото крок 6
6. Влийте до супу вершки, сіль і poperčite. Прогрійте масу кілька хвилин, потім вимкніть і приберіть з вогню.
суп з цибулею-порей - фото крок 7
7. Розлийте суп по тарілках і прикрасьте рубаною зеленню. Подавайте відразу після приготування.

Схожі рецепти