Кабачкова ікра без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше я використовую рецепт кабачкової ікри без стерилізації. На мій погляд, вона корисніше, так як овочі зберігають вітаміни і свій початковий смак.
Приступимо. Рецепт кабачкової ікри без стерилізації наступний:
1. По-перше підготуйте кабачки. Почистіть їх і виберіть насіння. Розріжте на шматочки так, щоб було зручно пропускати через м'ясорубку. Якщо ви скористаєтеся блендером, то розріжте на дрібні шматочки.
2. Теж саме з цибулею. Почистіть і наріжте кубиками так, щоб було зручно подрібнити (в м'ясорубці або блендером, як вам зручніше).
3. Подрібнюємо цибулю і кабачки в одну загальну каструлю. Ставимо її на вогонь. Додаємо рослинне масло. Чекаємо, поки маса закипить.
4. Після кипіння залиште масу вариться протягом 1 годину. Періодично помішуйте.
5. Готову варену масу посоліть, поперчіть усіма спеціями, додайте цукор, томатну пасту і майонез, перемішайте і варіть на слабкому вогні одну годину. Періодично помішуйте.
6. Через годину видавіть в ікру часник, перемішайте і варіть ще п'ять хвилин.
7. Готову ікру, ще гарячою, навіть киплячій, розкладіть по стерилізованим банкам, теж гарячим. Засукайте і укутайте в ковдру. Нехай самі остигають.
Ось у нас і вийшла кабачкова ікра без стерилізації. Бажаю вам приємного апетиту!
- Кабачки - 2, 5 кілограма
- Ріпчаста цибуля - 1 кілограм
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Майонез - 150 грам (бажано густий, 72%.)
- Цукор - 8 Ст. Ложок
- Томатна паста - 200 грам
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Червоний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
1. По-перше підготуйте кабачки. Почистіть їх і виберіть насіння. Розріжте на шматочки так, щоб було зручно пропускати через м'ясорубку. Якщо ви скористаєтеся блендером, то розріжте на дрібні шматочки.
2. Теж саме з цибулею. Почистіть і наріжте кубиками так, щоб було зручно подрібнити (в м'ясорубці або блендером, як вам зручніше).
3. Подрібнюємо цибулю і кабачки в одну загальну каструлю. Ставимо її на вогонь. Додаємо рослинне масло. Чекаємо, поки маса закипить.
4. Після кипіння залиште масу вариться протягом 1 годину. Періодично помішуйте.
5. Готову варену масу посоліть, поперчіть усіма спеціями, додайте цукор, томатну пасту і майонез, перемішайте і варіть на слабкому вогні одну годину. Періодично помішуйте.
6. Через годину видавіть в ікру часник, перемішайте і варіть ще п'ять хвилин.
7. Готову ікру, ще гарячою, навіть киплячій, розкладіть по стерилізованим банкам, теж гарячим. Засукайте і укутайте в ковдру. Нехай самі остигають.
Ось у нас і вийшла кабачкова ікра без стерилізації. Бажаю вам приємного апетиту!