Мармелад, якщо agare, як в магазині
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, яскравий фруктовий мармелад подобається і дорослим, і малюкам. Але ось склад покупних солодощів дуже далекий від натурального. Саме тому пропоную рецепт його приготування в домашніх умовах.
Цей рецепт - база, яку завжди можна трансформувати за смаком. Основою можуть бути абсолютно будь-які сезонні або заморожені ягоди, фрукти. Можна навіть зробити мікс кількох смаків, наприклад. Кількість цукру безпосередньо залежить від того, що ви вибрали в якості основи. Для полуниці або малини знадобиться зовсім небагато, для більш кислих ягід його кількість слід збільшити. Замінити цукор, до речі, можна медом. Дивіться, як приготувати мармелад на агар-агар, як в магазині.
- Якщо-якщо - 10 грам
- Ягоди або фрукти - 400 грам
- Вода - 1/2 склянки
- Цукор - За смаком
1. Агар-агар залийте водою, перемішайте і залиште хвилин на 40.
2. Ягоди викладіть в каструлю, розімніть їх в пюре товкачем або блендером. Додайте агар-агар і поставте на вогонь. Прогрейте, постійно помішуючи. В процесі додайте цукор, мед або сироп за смаком. Доведіть практично до кипіння і зніміть з вогню.
3. Трохи остудіть ягідну основу в каструлі, а після розлийте по формах. Можна використовувати силіконові форми для льоду або цукерок, наприклад. Приберіть в холодильник.
4. Застигає такий мармелад досить швидко. Якихось півгодини - і вже можна пробувати, що вийшло. Перед подачею можна обваляти мармелад в цукрі або полити його шоколадом, наприклад. Натуральна, смачна і корисна солодкість готова.
Смачного!
Смачного!