Торт «Пташине молоко» Якщо не agare
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт торта "пташине молоко" Якщо не agare - для вас! тим, хто любить "радянські "рецепти з куховарської книги наших мам і бабусь, він сподобається. Над тортом над повозиться, але воно того варто.
Звичайно, цей рецепт приготування торта "пташине молоко" на агар-агар не найпростіший, але він вартий того, щоб над ним попрацювати, це точно! ніжний, тане в роті смак цього торта подумки перенесе вас в дитинство, адже тоді в їдальнях і в кондитерських продавали саме такий торт - рецептура тут дана по ГОСТу того часу. Розповім тепер, як приготувати торт "пташине молоко" Якщо не agare!
- Вершкове масло - 350 грам(100 г. - в коржі, 200 г. - в суфле, 50 г. - для глазурі)
- Цукор - 500 грам(100 г. - в коржі, 400 г. - в суфле)
- Яйця - 4 штуки(2 штуки - в коржі, 2 збитих білка - в суфле)
- Борошно - 140 грам
- Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
- Якщо-якщо - 4 грами
- Вода - 150 мілілітрів
- Згущене молоко - 100 грам
- Чорний шоколад - 75 грам
- Ваніль - За смаком
1. Для коржів збиваємо розм'якшене вершкове масло (100 м) з цукром і яйцями, потім додаємо просіяне борошно і розпушувач.
2. З цього повітряного тесту випікаємо два коржа. Тим часом займемося суфле: агар-агар замочимо у воді на кілька годин, потім доводимо до кипіння, всипаємо цукор і чекаємо, поки маса не загусне і не збільшиться. Варимо на дрібному вогні. Правильна карамель - це та, яка тягнеться і тут же застигає, якщо ви виймаєте з неї ложку.
3. Збиваємо холодні яєчні білки з лимонною кислотою, поки не стануть пишними і білими. Коли взобьются до гострих піків - вливаємо сюди ж карамель, перемішуємо. Окремо змішаємо розм'якшене масло (200 м) зі згущеним молоком, змішаємо все з нашої білкової сумішшю. Вся ця пишнота размажем по одному коржу, накриємо другим коржем, а зверху заллємо залишками суфле.
4. Відправимо торт поки в холодильник. Тим часом зробимо глазур: розтопити шоколад, змішаємо його з маслом, що залишилося. Коли торт вже годину як простоїть в холодильнику і верхній шар суфле почне застигати - заливаємо шоколадною глазур'ю, і нехай ще постоїть хоча б три години в холодильнику. Готово!