Вівсяне печиво як в магазині
(покроковий рецепт з фото)
Любителі вівсяного печива оцінять. Мінімум інгредієнтів, максимум смаку. Печиво нагадує вдале покупне печиво. Даний рецепт можна видозмінювати додаючи родзинки, горіхи або кунжут.
У більшості рецептів, для приготування вівсяного печива використовують маргарин або його дешеві замінники. Даний момент не впливає на смак печива, але, на жаль, негативно позначається на здоров'я. Тому, для домашнього печива використовуємо рафінована соняшникова олія або вершкове. Смак печива схожий з покупним, спробуйте!
- Цукор - 80 грам
- Олія соняшникова - 60 мілілітрів
- Вівсяні пластівці - 120 грам
- Пшеничне борошно - 100 грам
- Вода - 60 мілілітрів
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Ванільна настоянка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Сода чення - 1 щіпка
- Потоку - 1 Ст. Ложка (або мідь, густий джем)
Підготуємо інгредієнти.
Цукор і соняшникова олія відправляємо в миску.
Додаємо потоку, воду і ванільну настойку. Патоку можна замінити густим фруктовим джемом або медом.
Вівсяні пластівці подрібнюємо і додаємо в миску. Насипаємо частина пшеничного борошна.
Додаємо сіль, корицю і погашену соду.
Порціями додаємо пшеничне борошно і замішуємо тісто.
Розкачуємо тісто завтовшки 5 мм. І формою вирізаємо кругле печиво.
Викладаємо заготовки на деко покритий пекарської папером. Запікаємо при температурі 180 градусів, 12-15 хвилин.
Вівсяне печиво готове. Приємного чаювання!