Ікра кабачкова з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Смачна закуска на кожен день, але з неї можна зробити заготовку на зиму. Розповідаю, як приготувати ікру з кабачків з майонезом. Рецепт не зовсім традиційний, проте виходить ну дуже смачно.
Одні люблять кашоподібну ікру, іншим подобається ікра шматочками. Ви можете пюрировать ікру блендером, пропустити овочі через м'ясорубку або просто нарізати їх дрібно. Подавайте її тільки в холодному вигляді. Можна використовувати покупної томатний соус або зробити його самостійно зі свіжих томатів. Любіть гостре? Тоді додайте більше часнику або чилі.
- Кабачки - 3 кілограма
- Майонез - 250 мілілітрів(30% жирності)
- Томатний соус - 250 мілілітрів
- Часник - 2 штуки
- Цукровий пісок - 100 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Червоний мелений перець - 2 щіпки
1. Викладіть кабачки в раковину, гарненько помийте їх і зріжте шкірку, потім нарубати їх кубиками. Очистіть дві головки часнику.
2. Подрібніть овочі через м'ясорубку, перекладіть все в каструлю, додайте майонез, томатний соус, цукровий пісок і сіль, червоний перець і соняшникову олію, гарненько змішайте і відправте на вогонь.
3. Після закипання зменшіть вогонь і варіть близько двох або трьох годин. За кілька хвилин до закінчення процесу варіння влийте оцет, перемішайте.
4. Розкладіть кабачкову ікру по стерилізованих банках або остудіть, а потім подавайте до столу.