Ікра кабачкова з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Смачна закуска на кожен день, але з неї можна зробити заготовку на зиму. Розповідаю, як приготувати ікру з кабачків з майонезом. Рецепт не зовсім традиційний, проте виходить ну дуже смачно.
Опис приготування:
Одні люблять кашоподібну ікру, іншим подобається ікра шматочками. Ви можете пюрировать ікру блендером, пропустити овочі через м'ясорубку або просто нарізати їх дрібно. Подавайте її тільки в холодному вигляді. Можна використовувати покупної томатний соус або зробити його самостійно зі свіжих томатів. Любіть гостре? Тоді додайте більше часнику або чилі.
- Кабачки - 3 кілограма
- Майонез - 250 мілілітрів(30% жирності)
- Томатний соус - 250 мілілітрів
- Часник - 2 штуки
- Цукровий пісок - 100 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Червоний мелений перець - 2 щіпки
1. Викладіть кабачки в раковину, гарненько помийте їх і зріжте шкірку, потім нарубати їх кубиками. Очистіть дві головки часнику.
2. Подрібніть овочі через м'ясорубку, перекладіть все в каструлю, додайте майонез, томатний соус, цукровий пісок і сіль, червоний перець і соняшникову олію, гарненько змішайте і відправте на вогонь.
3. Після закипання зменшіть вогонь і варіть близько двох або трьох годин. За кілька хвилин до закінчення процесу варіння влийте оцет, перемішайте.
4. Розкладіть кабачкову ікру по стерилізованих банках або остудіть, а потім подавайте до столу.