Рецепт Ікра кабачкова з майонезом фото

Ікра кабачкова з майонезом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Часник , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Смачна закуска на кожен день, але з неї можна зробити заготовку на зиму. Розповідаю, як приготувати ікру з кабачків з майонезом. Рецепт не зовсім традиційний, проте виходить ну дуже смачно.

Опис приготування:

Одні люблять кашоподібну ікру, іншим подобається ікра шматочками. Ви можете пюрировать ікру блендером, пропустити овочі через м'ясорубку або просто нарізати їх дрібно. Подавайте її тільки в холодному вигляді. Можна використовувати покупної томатний соус або зробити його самостійно зі свіжих томатів. Любіть гостре? Тоді додайте більше часнику або чилі.

  • Кабачки - 3 кілограма
  • Майонез - 250 мілілітрів(30% жирності)
  • Томатний соус - 250 мілілітрів
  • Часник - 2 штуки
  • Цукровий пісок - 100 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Червоний мелений перець - 2 щіпки
ікра кабачкова з майонезом - фото крок 1
1. Викладіть кабачки в раковину, гарненько помийте їх і зріжте шкірку, потім нарубати їх кубиками. Очистіть дві головки часнику.
ікра кабачкова з майонезом - фото крок 2
2. Подрібніть овочі через м'ясорубку, перекладіть все в каструлю, додайте майонез, томатний соус, цукровий пісок і сіль, червоний перець і соняшникову олію, гарненько змішайте і відправте на вогонь.
ікра кабачкова з майонезом - фото крок 3
3. Після закипання зменшіть вогонь і варіть близько двох або трьох годин. За кілька хвилин до закінчення процесу варіння влийте оцет, перемішайте.
ікра кабачкова з майонезом - фото крок 4
4. Розкладіть кабачкову ікру по стерилізованих банках або остудіть, а потім подавайте до столу.

Схожі рецепти