Кабачкова ікра з майонезом і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Ситна і дуже смачна ікра, як в магазині, і навіть краще! Зберігайте її подалі від прямих сонячних променів в прохолодному місці.
Для ікри потрібно подрібнити овочі будь-яким зручним способом (за допомогою м'ясорубки або комбайна). Варіть з томатною пастою і майонезом, потім потрібно закатати в стерильні баночки. Зберігайте в прохолодному місці.
- Цибуля - 0, 5 кілограма
- Кабачок - 3 кілограма
- Томатна паста - 250 грам
- Майонез - 250 грам
- Часник - 50 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Олія рафінована соняшникова - 100 мілілітрів
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
Підготуємо продукти.
Поріжте всі овочі шматочками, зручними для блендера або м'ясорубки.
Пропустіть через електром'ясорубку кабачок, цибуля і часник. Немає м'ясорубки - тоді скористайтеся блендером.
Проваріть овочі при повільно кипінні 40-50 хвилин. Помішуйте.
Через 40 хвилин додайте майонез, сіль, цукор.
Додайте томатну пасту, мелений перець чорний, оцет, олія. Проваріть ще 30 хвилин ікру.
Готова ікра має яскравий насичений колір і смак.
Підготуйте стерильні баночки і кришки. Розкладіть ікру по банкам і закатати ключем. Переверніть догори дном до повного охолодження. Готово!