Тушкована капуста по-баварськи
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована капуста по-баварськи - це дивовижно смачний гарнір до м'яса і не тільки. Готується зовсім нескладно. Запросіть друзів і здивуєте їх новим смаком тушкованої капусти - соковитою і з легкою кислинкою.
Рецептів приготування тушкованої капусти по-баварськи є багато. Одні гасять капусту кислу, а інші свіжу. І вони, та інші матимуть рацію, адже обидва варіанти дуже поширені в баварській кухні. Ми будемо використовувати свіжу капусту в нашому рецепті, але за допомогою вина або яблучного оцту підкислити її. Такий капустою мене пригощав німецький друг, вона відмінно підходить під келих пива, і я, як завжди, рецепт розвідки. А тепер поділюся їм і з вами, щоб ви теж знали, як приготувати тушковану капусту по-баварськи.
- Капуста свіжа - 700 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука (великий)
- Морква - 1 штука (середня)
- Бекон з прошарками - 200 грам (можна замінити качиним жиром або салом)
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 2 щіпки (за смаком)
- Яблуко - 1 штука (невелике)
- Кмин - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки (вино біле сухе або кислий яблучний сік)
- Майоран - 1 щіпка (за смаком)
- Гірчиця zernistaya - 1 Ст. Ложка
Бекон нарізаємо смужками, шматочками, кубиками, як вам більше подобається. Обсмажуємо його на сковороді або в каструлі з товстим дном, де будете надалі гасити капусту.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а морква натерти на крупній тертці. Відправляємо все до бекону. roza_ker, перемішуючи, до золотистого кольору цибулі.
Шаткуємо капусту якомога тонше і відправляємо її гаситися хвилин 5, періодично помішуючи. Можна додати пару ложок води. Туди ж додаємо дрібно нарізане яблуко (можна зробити пюре).
Додаємо сіль, цукор, майоран (інші сухі трави за смаком), кмин (можна посипати готову страву), оцет або вино, гірчицю. Перемішуємо, робимо маленький вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості капусти, періодично перемішуючи. Готову капусту викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.