Рецепт Тушкована капуста по-баварськи фото

Тушкована капуста по-баварськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Овочі, Капуста
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Тушкована капуста по-баварськи - це дивовижно смачний гарнір до м'яса і не тільки. Готується зовсім нескладно. Запросіть друзів і здивуєте їх новим смаком тушкованої капусти - соковитою і з легкою кислинкою.

Рецептів приготування тушкованої капусти по-баварськи є багато. Одні гасять капусту кислу, а інші свіжу. І вони, та інші матимуть рацію, адже обидва варіанти дуже поширені в баварській кухні. Ми будемо використовувати свіжу капусту в нашому рецепті, але за допомогою вина або яблучного оцту підкислити її. Такий капустою мене пригощав німецький друг, вона відмінно підходить під келих пива, і я, як завжди, рецепт розвідки. А тепер поділюся їм і з вами, щоб ви теж знали, як приготувати тушковану капусту по-баварськи.

  • Капуста свіжа - 700 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука (великий)
  • Морква - 1 штука (середня)
  • Бекон з прошарками - 200 грам (можна замінити качиним жиром або салом)
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 2 щіпки (за смаком)
  • Яблуко - 1 штука (невелике)
  • Кмин - 1 Ст. Ложка (за смаком)
  • Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки (вино біле сухе або кислий яблучний сік)
  • Майоран - 1 щіпка (за смаком)
  • Гірчиця zernistaya - 1 Ст. Ложка
тушкована капуста по-баварськи - фото крок 1
Бекон нарізаємо смужками, шматочками, кубиками, як вам більше подобається. Обсмажуємо його на сковороді або в каструлі з товстим дном, де будете надалі гасити капусту.
тушкована капуста по-баварськи - фото крок 2
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а морква натерти на крупній тертці. Відправляємо все до бекону. roza_ker, перемішуючи, до золотистого кольору цибулі.
тушкована капуста по-баварськи - фото крок 3
Шаткуємо капусту якомога тонше і відправляємо її гаситися хвилин 5, періодично помішуючи. Можна додати пару ложок води. Туди ж додаємо дрібно нарізане яблуко (можна зробити пюре).
тушкована капуста по-баварськи - фото крок 4
Додаємо сіль, цукор, майоран (інші сухі трави за смаком), кмин (можна посипати готову страву), оцет або вино, гірчицю. Перемішуємо, робимо маленький вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо до м'якості капусти, періодично перемішуючи. Готову капусту викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.

Схожі рецепти