Банош по-гуцульски
(покроковий рецепт з фото)
Пробувати національні страви - все одно, що подорожувати, не виходячи з будинку. Якщо ви хочете здійснити захоплюючу прогулянку до справжнім гуцулам, тоді спробуйте повторити цей нескладний рецепт.
Хочу показати вам, як приготувати банош по-гуцульськи. Це густа, ситна і дуже смачна кукурудзяна каша, яку подають до столу з овочами або козячим сиром, грибами або шкварками, наприклад. Традиційно її варили на відкритому вогні, але можна постаратися відтворити рецепт і в домашніх умовах.
- Зерно зернових - 1 Склянка
- Молоко - 3 склянки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Для варіння знадобиться каструля з товстим дном або казан, щоб каша не пригорає, а нудилися. Влийте молоко і поставте на вогонь.
2. Підготуйте крупу і сіль за смаком. Більше ніяких спецій! Доповнювати банош будуть тільки добавки (на ваш смак) перед подачею.
3. Молоко кипіти не повинно, а лише прогрітися. На цьому етапі всипте крупу і додайте сіль.
4. Вариться банош на повільному вогні хвилин 15. В процесі перемішуйте дерев'яною лопаткою, але тільки в одному напрямку! каша, побачити, як, повинна добре відходити від стеночек. В кінці додайте сметану. До речі, сметаною можна також регулювати густоту баноша.
5. Акуратно все перемішайте, зніміть з вогню і відразу ж подавайте до столу. В даному випадку банош зі шкварками, але обов'язково рекомендую спробувати варіант з бринзою.
Смачного!
Смачного!