Рецепт Банош по-гуцульски фото

Банош по-гуцульски
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Крупи
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Каші

Пробувати національні страви - все одно, що подорожувати, не виходячи з будинку. Якщо ви хочете здійснити захоплюючу прогулянку до справжнім гуцулам, тоді спробуйте повторити цей нескладний рецепт.

Хочу показати вам, як приготувати банош по-гуцульськи. Це густа, ситна і дуже смачна кукурудзяна каша, яку подають до столу з овочами або козячим сиром, грибами або шкварками, наприклад. Традиційно її варили на відкритому вогні, але можна постаратися відтворити рецепт і в домашніх умовах.

  • Зерно зернових - 1 Склянка
  • Молоко - 3 склянки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
банош по-гуцульски - фото крок 1
1. Для варіння знадобиться каструля з товстим дном або казан, щоб каша не пригорає, а нудилися. Влийте молоко і поставте на вогонь.
банош по-гуцульски - фото крок 2
2. Підготуйте крупу і сіль за смаком. Більше ніяких спецій! Доповнювати банош будуть тільки добавки (на ваш смак) перед подачею.
банош по-гуцульски - фото крок 3
3. Молоко кипіти не повинно, а лише прогрітися. На цьому етапі всипте крупу і додайте сіль.
банош по-гуцульски - фото крок 4
4. Вариться банош на повільному вогні хвилин 15. В процесі перемішуйте дерев'яною лопаткою, але тільки в одному напрямку! каша, побачити, як, повинна добре відходити від стеночек. В кінці додайте сметану. До речі, сметаною можна також регулювати густоту баноша.
банош по-гуцульски - фото крок 5
5. Акуратно все перемішайте, зніміть з вогню і відразу ж подавайте до столу. В даному випадку банош зі шкварками, але обов'язково рекомендую спробувати варіант з бринзою.
Смачного!

Схожі рецепти