Закарпатский банош
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне блюдо закарпатської кухні. Правильний банош вариться на багатті, але через брак такого - приготуємо цю кашу на плиті. Все одно вийде смачно!
Смачна кукурудзяна каша з використанням традицій Закарпаття. Рецептів приготування закарпатського баноша існує дуже багато - кожна господиня готує його по-своєму. Розповім вам рецепт приготування закарпатського баноша з кукурудзяної крупи дрібного помелу. А готувати банош можна навіть з кукурудзяної муки.
- Зерно зернових - 200 грам
- Домашня сметана або вершки - 400 мілілітрів
- Вода - 1 Склянка
- Бринза - 200 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 2-3 Щепоток
Ставимо на вогонь каструлю, наливаємо склянку води і чекаємо, поки закипить. Як тільки вода закипіла -, солимо і засипаємо кукурудзяну крупу і варимо помішуючи практично до готовності.
Додаємо вершки або сметану, перемішуємо і варимо до готовності. Заважаємо весь час!
Коли каша звариться, додаємо вершкове масло, перемішуємо і залишаємо на деякий час настоятися.
Бринзу подрібнюємо.
Викладаємо на тарілку кашу і зверху посипаємо бринзою. Каша виходить досить густий. Якщо ви хочете отримати більше рідку консистенцію -увелічьте кількість води.