Рецепт Закарпатский банош фото

Закарпатский банош
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Крупи
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Дуже смачне блюдо закарпатської кухні. Правильний банош вариться на багатті, але через брак такого - приготуємо цю кашу на плиті. Все одно вийде смачно!

Опис приготування:

Смачна кукурудзяна каша з використанням традицій Закарпаття. Рецептів приготування закарпатського баноша існує дуже багато - кожна господиня готує його по-своєму. Розповім вам рецепт приготування закарпатського баноша з кукурудзяної крупи дрібного помелу. А готувати банош можна навіть з кукурудзяної муки.

  • Зерно зернових - 200 грам
  • Домашня сметана або вершки - 400 мілілітрів
  • Вода - 1 Склянка
  • Бринза - 200 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сіль - 2-3 Щепоток
закарпатский банош - фото крок 1
Ставимо на вогонь каструлю, наливаємо склянку води і чекаємо, поки закипить. Як тільки вода закипіла - , солимо і засипаємо кукурудзяну крупу і варимо помішуючи практично до готовності.
закарпатский банош - фото крок 2
Додаємо вершки або сметану, перемішуємо і варимо до готовності. Заважаємо весь час!
закарпатский банош - фото крок 3
Коли каша звариться, додаємо вершкове масло, перемішуємо і залишаємо на деякий час настоятися.
закарпатский банош - фото крок 4
Бринзу подрібнюємо.
закарпатский банош - фото крок 5
Викладаємо на тарілку кашу і зверху посипаємо бринзою. Каша виходить досить густий. Якщо ви хочете отримати більше рідку консистенцію -увелічьте кількість води.

Схожі рецепти