Банош
(покроковий рецепт з фото)
Банош - це дуже смачна гуцульська каша, розповім, як її приготувати. Для такої каші потрібно вибрати найдрібнішу кукурудзяну крупу або взяти кукурудзяну муку. Також запасіться справжньою домашньою сметаною, магазинна сметана не підходить для баноша.
Банош можна готувати тільки на сметані або сметані і молоці, або сметані і вершках, при цьому оптимальне співвідношення крупи і рідкої частини 1:4. Приготувати банош можна на плиті або в мультиварці. Подається він з овечою бринзою, шкварками або грибний піджаркою.
- Зерно зернових - 200 грам
- Крем - 300 грам
- Молоко - 500 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Бринза - 100 грам (бажано з овечого молока)
1
Сметану і молоко вилийте в каструлю, а краще буде взяти чавунний казанок, адже каша в ньому не підгорає.
2
Отримати, перемішуючи, сметану і молоко до кипіння і зменшіть вогонь так, щоб рідина продовжувала слабо кипіти.
3
Тонкою цівкою, інтенсивно розмішуючи ложкою або лопаткою (обов'язково - дерев'яними), всипте кукурудзяну муку.
4
Банош посоліть і продовжуйте готувати, безперервно перемішуючи по колу і тільки в одну сторону, це важливо.
5
Через 5-8 хвилин на поверхні каші має виступити масло, в цей момент зніміть каструлю з плити.
6
Гарячий банош подайте порційно, посипавши натертої бринзою.