Смородиновий чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Справжній річний десерт з яскравою і смачною ягодою стане прекрасним доповненням святкового столу або простого чаювання. Показую і розповідаю, як приготувати смородиновий чізкейк для всієї родини!
Щоб урізноманітнити всіма улюблений чізкейк, в нього можна додати ягоди. Якщо полуничний і малиновий чізкейк більш поширений, то ось смородиновий не часто побачиш. А даремно! Він виходить дуже ніжним, за рахунок сирно-заварного крему, але не нудотно солодким якраз завдяки смородині. Для приготування смородинового чизкейка я беру зазвичай червону смородину, але можна також і з чорної його приготувати.
- Вершкове масло - 275 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 200-250 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сир - 500 грам
- Пакетик заварного крему - 1 штука
- Молоко - 250 мілілітрів
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
- Борошно - 300 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Ягідний морс - 250 мілілітрів
- Смородина червона - 500 грам
Спочатку приготуйте основу для чізкейку. Для цього розтопіть спершу 150 грам масла, змішайте борошно з цукром (150 грам), додайте ванільний цукор і щіпку солі. У суху суміш влийте масло і розмішайте.
Форму для випікання змастіть маслом. Приблизно дві третини отриманої маси утрамбуйте в форму і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 10 хвилин.
Поки випікається основа, ви як раз можете приготувати начинку. Для цього спочатку змішайте крохмаль з 5 столовими ложками морсу. Решта морс вилийте в каструлю, поставте на маленький вогонь, додайте 3 ложки цукру і варіть кілька хвилин. Потім додайте суміш крохмалю і морсу, дайте закипіти, постійно помішуючи. Додайте ягоду (400 грам, решту залиште для прикраси).
Перемішайте масу і поставте охолоджуватися на 10 хвилин. Остигнула начинку викладіть в форму рівномірно поверх основи.
Тепер займіться кремом. Порошок для крему розведіть в молоці (250 мл). 125 грам вершкового масла розітріть з цукром і сиром. В отриману суміш додайте яйця, лимонний сік, заварний крем і все добре перемішайте. Крем викладіть поверх ягід рівним шаром.
Решта 100 грам смородини змішайте з рештою тіста для основи і акуратно цю суміш викладіть поверх крему. Надішліть чізкейк в розігріту до 175 З духовку на 50 хвилин. А потім дайте охолонути і поставте в холодильник години на 3-4.
Ось такий апетитний і гарний готовий смородиновий чізкейк в розрізі вийшов. Смачного!