Насипний пиріг з яблуками і журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Поки осінь в самому розпалі і всі можна знайти, давайте зробимо смачний пиріг зі смаком яблук і кислинкою журавлини. Робиться дуже просто, так що почнемо!
Горіхи для цього пирога підійдуть будь-які на Ваш смак, але найкраще сюди підходять волоські. Журавлину можна брати і морожену, але розморожувати її не треба. Можна замінити її на брусницю або чорну смородину. Яблука краще взяти не дуже соковиті, інакше низ відволожиться. Якщо у Вас немає кукурудзяного крохмалю, то замініть його на пудинг в такій же кількості. Якщо не любите корицю, то просто не кладіть її. Смачного!
- Борошно - 225 грам
- Цукор - 150 грам(125 г - тісто, 25 г - начинка)
- Вершкове масло - 75 грам
- Куряче яйце - 1 штука (дрібне)
- Горіхи - 90 грам
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Яблуко - 300 грам
- Журавлина - 50 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Змішайте борошно, цукор, корицю, горіхи і масло до утворення однорідної крихти.
Додайте яйце і знову перетріть до крихти.
Натріть яблука на крупній тертці.
Додайте крохмаль, цукор і журавлину. Перемішайте.
Змастіть форму маслом і насипте половину борошняної крихти. Покладіть на неї яблучну масу і розрівняйте.
Засипте залишилася крихтою і трохи притисніть.
Випікайте в гарячій духовці при 170 градусах протягом 35 хвилин. Зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте ще 10 хвилин.
Остудіть в формі, розріжте і подавайте.
Смачного!