Помідор, фарширований тунцем
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт іспанської закуски тапа - помідори, фаршировані тунцем, приправлені соусом з помідора, часнику і селери.
Цей рецепт дуже популярний в Іспанії і відноситься до тапас - закусок, які подаються до пива або вина і зазвичай їх їдять руками. Досить легкий в приготуванні, але тим не менше дуже смачний. Побалуйте своих гостей.
- Помідора - 4 штуки
- Консервованого тунця - 4 Ст. Ложки
- Помідорів - 400 грам (маринованих )
- Селера - 1 штука
- Часнику - 2 зубчики
- Томатного пюре - 1 Ст. Ложка
- Петрушки - 10 грам
- Сіль і перець - - За смаком
1. Дрібно нарізати селеру, цибуля і часник. Скласти нарізані інгредієнти, також мариновані помідори, томатне пюре і цукор в каструлю, перемішати і поставити на слабкий вогонь. Готувати 30 хвилин. Помішувати кожні п'ять хвилин, щоб суміш не прилипла до дна каструлі. Приправити сіллю і перцем.
2. Закип'ятити воду. Гострим ножем зробити надрізи на шкіру помідорів. Покласти помідори в киплячу воду на 2 хвилини. Шкірочка легко відійде. Відрізати верхівку (одну третину) помідора.
3. Вирізати серединку кожного помідора гострим ножем, щоб в неї помістилася столова ложка тунця.
4. Зробити пюре з тунця і покласти по ложці в кожен помідор. Коли томатний соус буде готовий, полити їм кожен з помідорів. Викласти їх на деко і поставити на середній гриль на 12 хвилин.
5. Поки готуються помідори, нарізати петрушку. Коли помідори будуть готові, прикрасити петрушкою і подати на стіл.