Бігус класичний
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вас бентежить незвичайну назву, то поспішу вас заспокоїти. Бігус - це тушкована капуста з м'ясом, і не більше того. Розповідаю про смачне і простому варіанті, як приготувати бігус класичний.
Бігус або бігос готують зі свіжої або квашеної капусти. Його можна приготувати з м'ясом або зробити вегетаріанський варіант, але класичний рецепт все ж передбачає використання м'ясної складової. Блюдо готується довго, на повільному вогні. Воно ситне і поживне.
- Чорнослив - 1 Склянка
- Боровики сушені - 15 грам
- Окріп - 2 склянки
- Соняшникова олія - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Капуста - 1 штука (середній качан)
- Копчена ковбаса - 275 грам
- Квашена капуста - 450 грам
- Сосиски - 275 грам
- Свинина - 450 грам
- Помідор - 3 штуки
- Червоне вино - 1 Склянка
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль, перець - За смаком
1
Чорнослив викладіть в миску, додайте до нього сушені гриби і залийте окропом, залиште на півгодини.
2
Цибулю очистіть і наріжте кубиком. Капусту свіжу вимийте і наріжте. Наріжте копчені ковбаски і сосиски невеликими шматочками. Вимийте м'ясо і наріжте його шматочками близько 2-3 сантиметрів. У казан налийте олію, обжарьтецибулю, потім додайте свіжу капусту.
3
Квашену капусту промийте і додайте в казан, коли свіжа капуста стане м'якою. Потім викладіть в казан сосиски, ковбаски, м'ясо. Вимийте і наріжте шматочками помідори. Злийте рідину з чорносливу і грибів, наріжте їх крупно.
4
Додайте в казан томати, гриби і чорнослив, злиття вино, додайте лавровий лист. Готуйте все під прочиненими кришкою на повільному вогні (90 хвилин), періодично перемішуйте і доливайте кип'ячену воду, щоб капуста і м'ясо добре приготувалися.
5
Спробуйте на смак і посоліть, поперчіть, додайте кілька горошин чорного перцю. Видаліть лавровий лист і вимкніть вогонь. Подавайте блюдо гарячим.