Рецепт Бігус класичний фото

Бігус класичний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Свинина , Капуста , Сосиски
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Бігус
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Якщо вас бентежить незвичайну назву, то поспішу вас заспокоїти. Бігус - це тушкована капуста з м'ясом, і не більше того. Розповідаю про смачне і простому варіанті, як приготувати бігус класичний.

Опис приготування:

Бігус або бігос готують зі свіжої або квашеної капусти. Його можна приготувати з м'ясом або зробити вегетаріанський варіант, але класичний рецепт все ж передбачає використання м'ясної складової. Блюдо готується довго, на повільному вогні. Воно ситне і поживне.

  • Чорнослив - 1 Склянка
  • Боровики сушені - 15 грам
  • Окріп - 2 склянки
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Цибуля - 1 штука
  • Капуста - 1 штука (середній качан)
  • Копчена ковбаса - 275 грам
  • Квашена капуста - 450 грам
  • Сосиски - 275 грам
  • Свинина - 450 грам
  • Помідор - 3 штуки
  • Червоне вино - 1 Склянка
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Сіль, перець - За смаком
1
Чорнослив викладіть в миску, додайте до нього сушені гриби і залийте окропом, залиште на півгодини.
2
Цибулю очистіть і наріжте кубиком. Капусту свіжу вимийте і наріжте. Наріжте копчені ковбаски і сосиски невеликими шматочками. Вимийте м'ясо і наріжте його шматочками близько 2-3 сантиметрів. У казан налийте олію, обжарьтецибулю, потім додайте свіжу капусту.
3
Квашену капусту промийте і додайте в казан, коли свіжа капуста стане м'якою. Потім викладіть в казан сосиски, ковбаски, м'ясо. Вимийте і наріжте шматочками помідори. Злийте рідину з чорносливу і грибів, наріжте їх крупно.
4
Додайте в казан томати, гриби і чорнослив, злиття вино, додайте лавровий лист. Готуйте все під прочиненими кришкою на повільному вогні (90 хвилин), періодично перемішуйте і доливайте кип'ячену воду, щоб капуста і м'ясо добре приготувалися.
5
Спробуйте на смак і посоліть, поперчіть, додайте кілька горошин чорного перцю. Видаліть лавровий лист і вимкніть вогонь. Подавайте блюдо гарячим.

Схожі рецепти