Долма з виноградного листя
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 40 хв.
Долма з виноградного листя - національне азербайджанське блюдо! це - обов'язкова страва будь-якого сімейного торжества.
Опис приготування:
Я люблю куштувати страви різних кухонь. Долма з виноградного листя - улюблене блюдо моєї подруги. Вона готує його майже на кожне торжество! Я спробувала зробити його будинку самостійно і вийшло дуже смачно! головне, слідувати рецептом і все вийде!
- Цибуля - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Помідор - 1 штука (середньої величини)
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 1 штука (середньої величини)
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Виноградне листя - 350 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Зелений перець - 0, 5 штуки
- Помідор - 1 штука (середньої величини)
- Кубик яловичого бульйону - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки (для обжарки)
- Кип'ячена вода - 5-6 склянок
- Мал - 1 Склянка
Наріжте цибулю півкільцями.
Додайте спецій і перемішайте.
Всипте рис.
Додайте фаршу. Збийте яйце і перемішайте до однорідної маси.
Укладайте невеликі шматочки фаршу на виноградне листя. "Ukutayte" їх так, як показано на фотографії.
У вас вийдуть ось такі рулетики.
Далі робимо гарнір. Приготуйте овочі. Часник теж наріжте тоненькими скибочками.
Картопля наріжте невеликими шматочками.
Обсмажте яловичину.
Додайте в неї цибулю. Обсмажте.
Потім помідор. Трохи тушкуйте.
Всипте решту овочів. Перемішайте і тушкуйте.
Потім покладіть в каструльку з овочами долму. І залийте водою.
Долма просочиться соком овочів.
Після можете її дістати і сервірувати гарнір окремо. Вийде гарне гаряче блюдо! Смачного!