Долма зі свіжого листя винограду
(покроковий рецепт з фото)
Долму можна приготувати зі свіжих виноградного листя або з консервованих. Я вважаю за краще використовувати саме свіже листя. Блюдо відмінно підходить на обід або вечерю. Рекомендую спробувати!
Перед вами - класичний рецепт приготування долми зі свіжого листя винограду. Для начинки: змішуємо фарш, Мал, подрібнену цибулю і спеції. Загортаємо начинку в виноградне листя і варимо долму в бульйоні. Блюдо подається до столу з соусом або свіжою сметаною. Хай щастить!
- М'ясний фарш - 500 грам
- Мал - 100 грам
- Виноградне листя - 30 штук (свіжі)
- М'ясний бульйон - 1 літр
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте свіжі виноградне листя. Ретельно їх промийте і замочіть в холодній воді на 15 хвилин. Наріжте черешки.
Фарш перемішуємо з рисом і подрібненою цибулею, також додаємо спеції. Повинна вийде однорідна маса.
У центр кожного листочка викладаємо половину ст.Л. Фаршу, звертаємо лист конвертиком.
Дно каструлі вистилає виноградним листям. Зверху викладаємо долму. Вливаємо гарячий бульйон, доводимо до кипіння, посолити при необхідності. Готуємо на повільному вогні 20 хвилин. До столу подавайте зі сметаною або соусом. Смачного!